hren
 

CIJELI BALETNI ANSAMBL
Članovi krnjevalske udruge Polantana iz Kaštel Kambelovca i ove su se godine našli na malim ekranima u programima većine TV postaja, koje su izvještavale s velikog karnevala u Rijeci, održanog ove nedjelje, gdje su se još jednom predstavili atraktivnom točkom.

Kambelovčani, koje su u riječkom Novom listu opisali kao maškare koje su godinama „zadužene“ za žešću političku poruku u karnevalskoj povorci, očekivanja su ispunili i ove godine, predstavivši se točkom „Briselski balet“ s velikim figurama premijera i predsjednice u pozi baletana i balerine. Ove glavne likove pratilo je i pedesetak balerina iz Polantane, koji su bez obzira na godine ili kilograme, svoju baletnu točku izveli besprijekorno.

Riječki karneval duži niz godina čuva tradiciji maškaravanja u tom kraju, a iz godine u godinu sve je brojniji te u njemu sudjeluju i maškarane skupine iz cijelog svijeta.
Ove godine riječkim Korzom prošlo je oko 10 tisuća maškara sa 101 maškaranom točkom, a Kambelovčani su nastupili kao 61. točka.
Cijelim putem pratio ih je pljesak publike pa i ovacije, a podrške i pohvala nije nedostajalo niti na pomoćnim i glavnoj pozornici, kao i u komentarima TV i radijskih novinara.
Članovi Polantane u Rijeci i Opatiji boravili su tri dana i pri tome se družili s domaćinima i drugim gostima, još jednom na najbolji način prezentirajući grad iz kojeg dolaze.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: