hren

KIŠA I FEKALNE VODE
Nekoliko stotina osoba u utorak je u odlasku i povratku s karnevala u Kaštel Starom, zagazilo u vodu nakupljenu dijelom ulice Kamberovo šetalište, na području Paićevog mora u Kaštel Starom, pri čemu je dio njih zatvarao nosnice jer je ta voda oko sebe širila neugodan miris.

Da to nije bilo tek trenutno stanje, jutros su nas obavijestili građani koji žive na tom području, ustvrdivši da se takva situacija ponavlja već duže vremena, a ova posljednja traje nekoliko dana.

O prelijevanju oborinske vode te fekalnih voda iz, pretpostavljamo, septičkih jama koje se prazne u obližnji potok,  Portal je nedavno pisao, a nadležni u Gradu tada su na teren poslali komunalne redare, koji su utvrdili stanje te se angažirala privatna tvrtka da obližnju šahtu i cijev pročisti te omogući normalni protok vode.

Očito je da se problem ponavlja za svake veće kiše pa smo pročelnici Mariji Pelivan uputili pitanje hoće li Grad nešto poduzeti da se taj problem u potpunosti riješi i kada.

- Da bi se problem otklonio Grad Kaštela će položiti veću cijev u profil ceste zbog dotoka većih količina oborinske vode. Trenutno problem rješavamo u suradnji s koncesionarom i tvrtkom Vodovod i kanalizacija – odgovor je pročelnice Pelivan, iz kojeg se može zaključiti da su i nadležni upoznati i svjesni tog problema te da će ga nastojati u potpunosti ukloniti.

Do tada, ako želite prolaziti tim područjem, malo zaobilaženja, malo preskakanja i obavezno ruka na nosu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij