hren
 

VI PITALI ONI ODGOVORILI
I proteklih dana dobili smo nekoliko vaših pitanja na koje smo odgovore potražili od nadležnih u Gradskoj upravi. Svi odgovori pristigli su nam iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo te Vlastitog komunalnog pogona.

Molim nadležne da mi odgovore kad će komunalni redari konačno početi sankcionirati vlasnike pasa koji izvode pse po parkovima gdje su jasno istaknuti znakovi zabrane za pse. U svako doba dana i noći ti neodgovorni vlasnici se šetaju sa psima i to svak vidi, osim onih koji bi trebali. Molim vas da mi jasno odgovorite što ćete poduzeti po tom pitanju, jer je očito da se sad ništa ne radi po tom pitanju.

Grad Kaštela je i do sada poduzimao određene akcije po tom pitanju, a i dalje će poduzimati zajedničke akcije zajedno s policijskim službenicima i djelatnicima azila za životinje.

Kada će Kaštel Lukšić dobiti svoju natkrivenu autobusnu postaju koje nemamo od kada se stanica preselila na novu lokaciju?

Stanovnicima Kaštel Lukšića i svim korisnicima javnog gradskog prijevoza je poznato da su obje dosadašnje pozicije autobusnih postaja u Kaštel Lukšiću s južne strane Ceste dr. Tuđmana bile nepovoljno postavljene zbog blizine susjednih kuća i vrlo uskog nogostupa.
Da bi se osigurala adekvatna autobusna postaja koja bi se nalazila u centru Kaštel Lukšića s južne strane ceste dr. Franje Tuđmana bio je potreban velik građevinski zahvat te značajan otkup parcela s gornje i donje strane ceste te sređivanje imovinsko pravnih odnosa. Pozicije dosadašnjih postajea su bile neadekvatne i opasne jer se autobus zaustavljao na cesti bez ugibališta i to uz vrlo uzak nogostup.

Sadašnja postaja je riješila problem ugibališta no nogostup je i dalje nedovljno širok da bi se na njemu postavila autobusna nadstrešnica koja ne bi smetala zaustavljanju autobusa i slobodnom i sigurnom prolazu pješaka i putnika. Nadstrešnica treba biti postavljena na logičnom položaju u odnosu na stajalište tako da će eventualno postavljanje ovisiti o poziciji u odnosu na ulaze u susjedna dvorišta ili na trasi potoka.

Koliko dugo će se izrađivat prometna studija?!  Zbog loše prakse građana nek komunalni redari prošetaju poviše magistrale u Kaštel Kambelovcu.Svi imaju po nekoliko  automobila i ostavljaju ih na ulici, iako imaju okućnice i mjesta za parkiranje.  Uručiti im opomene, jer rješenje prometne studije očito neće brzo. A Kambelovac poviše magistrale odsječen je od svega i nema ulaganja u taj dio.

 Komunalni redari ne mogu uredovati u ulicama iznad magistrale u Kaštel Kameblovcu. Kada se izradi prometna studija i postavi odgovarajuća prometna signalizacija, moći će postupati po Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa

Hoće li Grad i ove godine primati sezonske radnike za uređenje plaža i kada?

Primanje sezonskih radnika se svake godine provodilo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje a prema njihovom programu zapošljavanja i sufinanciranja zapošljavanja .
Ukoliko budu postojali takvi programi ove godine, Grad Kaštela će primati sezonske radnike za potrebe čišćenja i održavanja javnih površina i plaža.


KOMENTARI: