hren
 

PRIPAZITE NA POLEDICU
Današnji dan donio nam je dugo najavljivano zahlađenje, a u slijedećim danima, prema sadašnjim prognozama do četvrtka, i temperature koje će stalno biti ispod nule. U nastavku vam donosimo nekoliko bitnih informacija koje su za ovo hladno razdoblje objavili Državni hidrometeorološki zavod, Meteoalarm i Hrvatski auto klub.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog hladnoće koja će biti najjača sredinom tjedna, a vrlo velika opasnost od hladnoće očekuje se u srijedu i na našem području. Osim za splitsko područje, vrlo velika opasnost od hladnoće označena je i za Zagreb, Gospić i Karlovac.  

Meteoalarm za sutra najavljuje također niske temperature i pojačan osjet hladnoće zbog jake bure. Očekivana minimalna temperatura biti će od -4 do -1 °C, a srednja brzina vjetra 20-40 km/h. Zbog niskih temperatura mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika.

Zbog niskih temperatura očekuje se i poledica, stoga budite na oprezu zbog mogućeg leda na cestama. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, javlja Hrvatski auto klub.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije.

Za sav promet zatvorene su:
-autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom),
-Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,
-autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana),
-DC1 Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice),
-DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice,
-riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica,
-A7 čvor Draga-čvor Šmrika,
-Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski,
-DC25 Gospić-Karlobag,
-Paški most,
-LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501),
-ŽC5030 Platak-Kamenjak.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij