hren
 

DEŽURNE SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI
Nakon što je u nedjelju poslijepodne prestao snijeg  nad Kaštelima, u ponedjeljak ujutro bijele pahulje ponovo su počele padati. Uz nižu temperaturu nego dan ranije, s -2 stupnja te uz slabljenje bure, pahulje se hvataju za tlo i na pojedinim područjima su već stvorile snježni prekrivač, koji se mjestimično ledi.

Zbog ovakve situacije, ravnatelji osnovnih škola u Kaštelima donijeli su odluku da u ponedjeljak nastava u poslijepodnevnoj smjeni bude održana samo prva tri sata, Naime bilo je kasno za potpuno otkazivanje nastave te će djeca u školu stići, a vodi se računa da nastava završi u odgovarajućem vremenu, dok su još dnevni uvjeti.

Do 13 sati u Kaštelima nisu zabilježeni veći problemi u odvijanju prometa, svakodnevnih obveza i života, no stanje se, prema riječima nadležnih pogoršava.

- Dežurne službe stalno su na terenu, od jutros smo dodatno posipali vertikalne ceste koje spajaju staru cestu i magistralu, ali i one iznad magistrale, a po potrebi ćemo ponovo posipati i Cestu dr. Franje Tuđmana. Sve gradske službe su u pripravnosti, a sve građane, koji ne moraju izlaziti, molimo da ostanu u svojim domovima dok se vremenske prilike ne smire – kazala nam je dogradonačelnica, ujedno i načelnica stožera Civilne zaštite grada Kaštela, Jadranka Matok Bosančić.

Apel građanima uputio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, koji je na terenu s dežurnim službama.

- U prometu uglavnom još sve teče bez većih problema, ali ono što se primjećuje je da naši sugrađani, koji voze na ljetnim gumama imaju određenih problema. Zato molim sve one, koji nemaju odgovarajuće gume i drugu opremu na vozilima, namijenjene za snijeg i led, da vozila ostave parkirana kako ne bi došlo do većih materijalnih šteta i ugrožavanja ljudskih života – poručio je Ivanovič, nadodavši da će se, uz sporedne ceste, ponovo posipati i stara kaštelanska cesta.

Prema informacijama s kaštelanske Hitne pomoći nije bilo posebnih intervencija vezanih uz vremenske prilike, a djelatnici Hitne pomoći u Kaštel Starom spremno dočekuju ostatak dana.

Vaše fotografije i nadalje nam možete slati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili naše Facebook stranice


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij