hren

Zahvaljujući potpunom slabljenju bure, suncu nad kaštelanskim nebom, ali i komunalnim djelatnicima koji su cijelo vrijeme bili u „pokretu“, stanje na kaštelanskim prometnicama danas je znatno bolje nego dan ranije, doznajemo u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Denis Ivanović od najranijeg jutra bio je na terenu te nam je dao kratko izvješće o situaciji koja vlada u Kaštelima.

- Djelatnici Prvog treptača cijelu su noć ralicama čistili ulice gdje je to bilo moguće i posipali sipinom. Na Cesti dr. Franje Tuđmana nije bilo većih problema i zastoja, a promet se, u granicama normale odvijao i brzom cestom. Gradski komunalci od ranog jutra uhvatili su se u koštac s frekventnim nogostupima, no unatoč svemu popriličan broj spojnih cesta bilo je zaleđeno pa je Grad angažirao dodatna četiri bagera koji su radili na cestama sjeverno od magistrale, u svim kaštelanskim naseljima. Na ruku nam, na sreću ide i sunčano vrijeme, pa se led na dijelu prometnica i sam otapa. U ophodnji smo cijelo jutro, prati se situacija i reagira gdje je najhitnije. Nabavili smo još dodatne četiri tone soli i sada ćemo napraviti kratku pauzu, a u poslijepodnevnim satima ponovno se hvatamo posla i najgora područja posut ćemo solju – kratko nam je kazao gradonačelnik.

Zbog poledice, Grad Kaštela i gradonačelnik, kaštelanskim osnovnim školama dali su preporuku  o održavanju nastave pa nas je predsjednica aktiva ravnatelja, Jadranka Šošić, izvijestila da se danas, u utorak, nastava neće održati ni u poslijepodnevnoj smjeni, dok će se nastava u srijedu ujutro održati po redovnom rasporedu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij