hren

PROBLEMA I DALJE IMA, ALI SE LAKŠE DIŠE
Za razliku od večernjih sati ponedjeljka, u utorak navečer stanje na kaštelanskim prometnicima bilo je sigurnije, a nadležni se nadaju kako će, unatoč očekivanim niskim temperaturama tijekom noći, prometna komunikacija u srijedu ujutro biti daleko bolja nego ona 24 sata ranije.

- Iako je bilo cijeli niz problema, zadovoljan sam što smo sve uspjeli uraditi, a posebno angažmanom svih službi, od komunalaca, preko logistike do svih žurnih službi – kazao je na kraju ovog dana kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, koji je i sam dao značajan obol u osiguravanju što manje problema u svakodnevici građana, izazvanih vremenskom nepogodom.

Na ruku nadležnima u utorak je išlo i sunčano vrijeme, koje je dovelo do otapanja većeg dijela leda na cestama, no u pojedinim područjima led još uvijek predstavlja opasnost i za pješake i za vozače. Kao što je najavljeno, na kolnike kaštelanskih ulica i pojedine nogostupe, gdje su uočene veće količine leda, u poslijepodnevnim satima posipana je sol, približno oko 4 tone pa je tako tijekom ova dva dana utrošeno oko 8 tona soli.

Tijekom utorka ponovno je zabilježeno nekoliko prometnih nezgoda, uglavnom na brzoj cesti, u kojima je najviše nastradao lim, no poneku ozljedu zadobili su i sudionici tih nezgoda.
Njima je pomoć ukazana u stanici Hitne medicinske pomoći u Kaštel Starom, gdje su, osim pomoći tim osobama, u proteklih 36 sati ukazali pomoć i građanima koji su nastradali u doticaju s ledenom površinom. Osim manjih ozljeda zabilježeno je i nekoliko lomova pa tako i dva loma kukova, a uglavnom je riječ o starijim osobama, koji se očito nisu pridržavali savjeta da protekle sate, bez nužne potrebe, ne izlaze iz svojih domova.
Pacijenti na hitnoj pomoći bili su i pojedini astmatičari i srčani bolesnici, kojima ovo hladno vrijeme ne odgovara, a ekipe Hitne pomoći imale su i niz kućnih posjeta.

U svom izvješću koje su podnijeli načelnici Stožera Civillne zaštite, Jadranki Matok Bosančić, djelatnici ove hitne medicinske službe, naveli su kako su im neki od glavnih problema u žurnom djelovanju bili neočišćeni prilazi samim kućama, odnosno led u dvorištima i pred ulaznim vratima stambenih objekata, pa zaključujemo da se dio građana ovog puta nije iskazao u obveznom čišćenju svog okoliša.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij