hren
 

PRIPAZITE AKO STE DOBILI OVAKAV MAIL, NEMOJTE IM ODGOVARATI
Internet, osim što se pokazao kao globalni fenomen u komunikaciji i skladištenju informacija, pokazao se idealnim i za razne vrste prevara, a najnovija koju smo danas dobili od jednog iznajmljivača apartmana u Kaštelima, novi je pokušaj kako bi se netko dokopao, prvo vaših podataka, a nakon toga i vašeg novca.

Poruka poslana mailom izgleda ovako, a napisana je na engleskom i na hrvatskom jeziku…

Zdravo,
Trebam rezervirati na vašem mjestu za 3 osobe (1 par i prijatelj) koji odlaze na odmor 10 dana počevši od 21. travnja do 30. travnja 2018. Trebam znati cijene po noći i ukupan iznos za to razdoblje tako možemo dogovoriti plaćanje. Ako nemate dostupnost u traženom trenutku, obavijestite me kada ćete imati dostupnost za 3 odrasle osobe. Čekam tvoj brz odgovor.
Pozdrav,
Jeff.
7 Greenfield Avenue,
Wigan,
WN2 2BP
Ujedinjeno Kraljevstvo.

Upozoravamo sve koji su primili ovakav mail da na isti ne odgovaraju, a ako su već odgovorili, da ni u kojem slučaju ne šalju svoje podatke, brojeve telefona ili kartica za eventualnu uplatu novca koju će vas sigurno tražiti ovi prevaranti. Ne zaboravite, prevaranti ne žele samo novac, oni isto tako mogu ukrasti vaš identitet, mail adresu ili podatke vašeg bankovnog računa. Krađom identiteta mogu u vaše ime kupovati stvari, podizati pozajmice ili koristiti novac sa vašeg računa.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij