hren

NOGOSTUP, KOLNIK I PARKING
Izgled ulice Polinovac u Kaštel Novom, koji je do sada nailazio na brojne kritike zbog smeća i parkiranih automobila, prema najavama pročelnice za komunalnu djelatnost, Marije Pelivan, početkom slijedeće godine trebao bi biti u potpunosti promijenjen.

- Radi se o projektu rekonstrukcije ulice Polinovac, planiranom u Programu izgradnje objekata komunalne infrastrukture za ovu godinu. Ovih dana pokrenut ćemo postupak javne nabave, a nakon njega slijedi početak rekonstrukcije – kazala je Marija Pelivan.

Projekt je težak 1,7 milijuna kuna, a njime će biti obuhvaćena izgradnja nogostupa, rekonstrukcija kolnika, uređenje 20 uzdužnih parkirnih mjesta te hortikulturno uređenje ulice.

- Projektant je pri izradi projekta rekonstrukcije vodio računa o stablima i ostalim biljkama u toj ulici te će se pri rekonstrukciji ukloniti tek poneko stablo čije je uklanjanje nužno. Treba naglasiti da će se u cijeloj ulici u potpunosti mijenjati instalacije i maksimalno će se voditi računa da se pri tome ne oštete stabla i druge biljke – najavila je pročelnica.

Unatoč izgradnji nogostupa i uređenju parkirnih mjesta, promet ovom ulicom i dalje će biti dvosmjeran, a predviđeno trajanje radova je između šest i deset mjeseci.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij