hren
 

ODGOVORI IZ GRADA
Proteklih dana na adresu Portala pristiglo je tek nekoliko pitanja čitatelja, a odgovore na tri pitanja, koje smo dobili u kaštelanskoj Gradskoj upravi, donosimo u nastavku. Odgovore, koji stignu naknadno objavit ćemo slijedećeg tjedna.

Molim za odgovor o tome razmatra li se da ulica Tamunić u Kaštel Sućurcu, koja vodi od Ceste dr. Franje Tuđmana preko mostića bivše Jugovinilove pruge, postane jednosmjerna i da se na njoj izgradi nogostup prvenstveno zbog brojne djece koja nakon što prijeđu semafor kraj škole, doslovno svojim tijelom ulaze u automobile koji ih prilikom skretanja prema Trogiru ne mogu ni vidjeti na vrijeme. Tom cestom je općenito otežano kretanje pješaka jer se pješaci kreću usporedo s automobilima i nemaju nikakvu zaštitu, a najčešće ne mogu zbog automobila ni pristupiti semaforu.

- Upoznati smo s tom situacijom i  kada se bude radila prometna studija za sve ceste iznad Ceste dr. Franje Tuđmana, navedeni problem uzet će se u razmatranje – odgovorili su u Upravnom odjelu za komunalnu djelatnost

Zanima me kada će krenuti izgradnja pješačkih nadvožnjaka na magistrali. Konkretno u Kaštel Gomilici , najavljeni početak gradnje je bio iza Nove Godine.

Prema Zakonskoj regulativi RH, koja uređuje područje izgradnje predmetnih građevina, za predmetni zahvat u prostoru potrebno je da investitor ishodi pravomoćnu lokacijsku i građevinsku dozvolu. Slijedom toga je investitor, a to su Hrvatske ceste, od ovog ureda zatražio i ishodio 14. studenog prošle godine lokacijsku dozvola za planirani zahvat u prostoru, infrastrukturne namjene, prometnog sustava - pješački nathodnik u Kaštel Gomilici, 2. skupine, na katastarskim česticama k.č.br. 830/2, 830/3 i dr. k.o. Kaštel Gomilica. Međutim, na izdanu lokacijsku dozvolu uložena je žalba jedne stranke u postupku i postupak je trenutno u fazi rješavanja po žalbi kod drugostupanjskog tijela, odnosno Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, i to još od 30. studenog prošle godine.

Dakle, da bi investitor mogao zatražiti građevinsku dozvolu za izgradnju predmetnog zahvata treba dobiti pravomoćnost izdane lokacijske dozvole, a ista se dobiva po okončanju trenutnog postupka po žalbi, zatim zatražiti i dobiti pravomoćnu građevinsku dozvolu.

Što se tiće same projekcije eventualnog roka početka radova, neizvjesno je prognozirati jer rješavanje postupaka po žalbi ili eventualno pokretanje upravnog spora nije u nadležnosti našeg upravnog odjela, već Ministarstva odnosno Upravnog suda, pa je u tom smislu vremenski neizvjesna situacija.

Kad su u pitanju ostala dva nathodnika za njih su izdane lokacijske dozvole, iste su postale pravomoćne, jer nije bilo žalbi na iste, pa je tu situacija povoljnija. Investitor treba ishoditi još pravomoćne građevinske dozvole, ali prema evidenciji zaprimljenih zahtjeva, investitor još nije podnio zahtjeve za te građevinske dozvole – odgovor je iz Upravnog odjela za graditeljstvo.

Zanima me ako možete objaviti problem u ulici Don Ivana Vuletina u Kaštel Novom. Naime,  već više dana je razbijen asfalt oko šahte, od strane radnika neke firme. Sve te dane teče voda iz te šahte i vozila upadaju u rupu jer se ne može zaobići. Radnici su iskopali i više se nitko ne pojavljuje. Jesmo li mi toliko bogat grad da možemo rasipati vodu?

Komunalni redari su očevidom na terenu utvrdili da se radi o šahti hrvatskog Telekoma, te su isti o tome i obaviješteni te će sanirati oštečenje. Zbog velikih količina oborina u prethodnom razdoblju, ispod šahti su se pojavile podzemne vode, koje su tijekom ove srijede prestale teći – odgovor je nadležnih za komunalu.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: