hren
 

RADOVI NA NATHODNIKU I CESTI
Kao što je bilo i najavljeno, promet starom kaštelanskom cestom kod zračne luke u Kaštelima, prekinut zbog radova na pješačkom nathodniku, ponovno će se uspostaviti u petak poslijepodne, no za promet će se koristiti novoizgrađena kolnička traka, kako bi se moglo započeti s radovima na samoj staroj cesti.

Radovi na pješačkom nathodniku, koji se gradi u sklopu proširenja Zračne luke Split, u punom su jeku, a uskoro će se započeti i s radovima  na samoj prometnici preko koje nathodnik vodi i spaja sjeverni i južni dio zračne luke.
Kako smo doznali u neslužbenim razgovorima na samom gradilištu, dio ceste, od istočnog do zapadnog ulaza, odnosno izlaza iz zračne luke, bit će „spušten“ nekoliko desetaka centimetara, a najviše ukopavanje ceste iznosit će 75 cm.

Iako su kuloarske priče u Kaštelima u posljednje vrijeme navodile različite razloge ukopavanja ceste, ipak je riječ o radovima u sklopu projekta, koji je prošao sve nadležne službe i stručnjake.
Pa je tako, prema projektu, „spuštanje“ ceste predviđeno djelomično i zbog rotora koji će se tu izgraditi, a kada sve bude gotovo visina između ceste i nathodnika iznosit će 4,95 metara.
Osim rekonstrukcije tog dijela ceste, u nastavku projekta uredit će se, prema dogovoru s Gradom Kaštela i ulica koja vodi do plaže Divulje, a kada će se uređenje ceste nastaviti i prema Kaštel Štafiliću ovisit će o odluci Hrvatskih cesta.

Tijekom četvrtka, radnici Županijskih cesta postavljali su horizontalnu prometnu signalizaciju na dijelu prometnice, koja bi trebala sudionicima u prometu olakšati novi režim prometovanja koji će biti uspostavljen na tom području u idućem razdoblju.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: