hren

KAŠTELANSKI HDZ OBILJEŽIO SVOJ ROĐENDAN
- Zahvaljujući trudu, zalaganju i hrabrosti utemeljitelja, u vremenima kada nije bilo lako biti hrvatski domoljub, prije 28 godina, Hrvatska demokratska zajednica osnovana je i u našem gradu – kazala je voditeljica Dina Balić, na početku svečanosti obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja kaštelanskog HDZ-a, koja je bila povod za okupljanje nekoliko stotina članova HDZ-a Kaštela te njihovih simpatizera i gostiju, ovog petka, u sali restorana Ino u Kaštel Lukšiću.

Glavni domaćini svečanosti bili su predsjednik HDZ-a Kaštela i ujedno predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, a među gostima bili su predsjednik županijskog HDZ-a, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, tajnik županijskog HDZ-a Ante Mihanović, gradonačelnici i načelnici pojedinih gradova i općina u susjedstvu i drugi.

Sve nazočne na samom je početku pozdravio predsjednik gradskog HDZ-a Ivan Udovičić, koji je u dijelu svog govora istaknuo pozitivnu suradnju Kaštela, Županije te Vlade, a sve je podsjetio da će se u rujnu ove godine provesti izbori za vijeća mjesnih odbora te da vjeruje kako dobar rezultat HDZ-a niti ovaj put neće izostati.

Gradonačelnik Denis Ivanović s govornice se posebno prisjetio prvog predsjednika HDZ-a i Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, nazvavši ga velikim čovjekom, velikim državnikom i vizionarom.

Ivanović se u obraćanju članovima svoje stranke i gostima, osvrnuo na rad HDZ-a u Kaštelima u proteklom razdoblju, od kada on obnaša funkciju gradonačelnika.

- Moja uloga kao gradonačelnika je građanima maksimalno izaći u susret i stvoriti glavne preduvjete za ugodan i kvalitetan život u Kaštelima. Zato nastavljamo graditi i stvarati još bolje temelje za gospodarski, kulturni i demografski razvoj grada – kazao je između ostalog Ivanović.

I Ivanović i Udovičić u svojim su govorima posebnu zahvalu uputili hrvatskim braniteljima i roditeljima poginulih branitelja, a ovu obljetnicu posebno su čestitali utemeljiteljima stranke u Kaštelima.

A jedan od utemeljitelja i prvi kaštelanski gradonačelnik, Veselko Andromak, ove se večeri s emocijama prisjetio davnih 1989. i 1990. godine, prvih djelovanja stranke i truda koji je uložen u stvaranje neovisne Hrvatske.

Pozdravne riječi nazočnima uputio je i župan Blaženko Boban, iznijevšio dio onoga što Županija radi kako bi donijela boljitak svakom čovjeku na ovom području, od besplatnih udžbenika za sve osnovce, subvencija za svako novorođeno dijete do potpora i podrške lokalnim zajednicama u izradi projektnih dokumentacija i realizaciji projekata. Uz zahvalu svima koji su stvarali ovu državu, Boban se posebno zahvalio kaštelanskim HDZ-ovcima i drugim kaštelanskim biračima koji su mu dali potporu prilikom prošlogodišnjih izbora za župana.

- Prošla su vremena kada smo mogli pobjeđivati samo zato što smo HDZ. Važno je i odlučujuće da obećanja koja smo dali građanima održimo i ispunimo, uz poseban trud i zalaganje. Moramo biti svjesni da bez truda svih ne bilo ni uspjeha na prošlim izborima, a u svemu je važna i jaka stranka.

Da Tuđman 90-ih godina nije imao jaki HDZ, danas ne bi bilo ni države Hrvatske. Stranka treba raditi i truditi se, iznalaziti najbolja rješenja i to od samih temeljnih ogranaka do vrha stranke – kazao je ove večeri saborski zastupnik Ante Sanader, koji se ovim uvodom osvrnuo na trenutno stanje u samoj stranci i svojevrsno razilaženje u stavovima, a pri tome nije zaboravio spomenuti lažne i dvojne morale, „velike“ i „male“ Hrvate te hibridno ratovanje i Istanbulsku konvenciju za koju je ustvrdio da su njenu ratifikaciju iz HDZ-a tražili još prije četiri godine...

- Određene stvari rješavaju se unutar obitelji i vlastite kuće, a svi mi trebamo vjerovati vodstvu stranke na svim razinama – poručio je Sanader svojim stranačkim kolegama.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij