hren

Sastanak u Banovini održan je na inicijativu Vodovoda i kanalizacije i Agencije Eko-kaštelanski zaljev

EU projekt Aglomeracija Kaštela – Trogir u potpunosti je spreman za aplikaciju, a Aglomeracija Split – Solin bit će spreman u svibnju, poručili su danas iz Grada Splita.

Na sastanku, koji je održan na inicijativu Vodovoda i kanalizacije i Agencije Eko-Kaštelanski zaljev u Gradu Splitu, postignut je konsenzus o modelu zajedničkog upravljanja i provođenja ovih projekata od strane Vodovoda i kanalizacije i Agencije Eko-kaštelanski zaljev. Raspravljalo se o spremnosti aplikacije EU projekata poboljšanja vodoopskrbe i odvodnje na području aglomeracija Split – Solin i Kaštela – Trogir, ukupne vrijednosti dvije milijarde i 200 milijuna kuna.

- Riječ je o vrlo važnim infrastrukturnim projektima kojima će se postići kompletno priključivanje na vodoopskrbu i odvodnju svih stanovnika ovih gradova. Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, zamjenika Nina Velu, direktora ViK-a Tomislava Šutu i izvršnu direktoricu agencije Tinu Runjić Ćuk sudjelovali i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, kaštelanski Denis Ivanović i trogirski Ante Bilić.

Izvor: Dalmatinskiportal.hr

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij