hren
 

DONOSIMO ODGOVORE NADLEŽNIH NA VAŠE UPITE
Izgled ispusta potoka, nabavka biljega u Gradskoj upravi, semafori, upisi u vrtiće, teme su koje su najviše zanimale naše čitatelje u prethodnim danima. Odgovore na pitanja koja su postavili čitatelji dobili smo od nadležnih u Gradskoj upravi te vam ih donosimo u nastavku.

Može li se Grad pobrinuti  da njegovi građani, koji svi nisu mobilni i mladi, mogu biljege za razne dokumente koje trebaju od službi u Gradu, dobiti u zgradi Gradske uprave, a nakon izmještanja poštanskog ureda koji je bio u prizemlju?

Nakon premještanja poštanskog ureda koji se donedavno nalazio u prizemlju zgrade Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, u Gradu Kaštela trenutno se razmatraju načini uvođenja gradske blagajne kako bi svi građani, koji trebaju biljege i takse, iste mogli u dogledno vrijeme dobiti u Gradskoj upravi.

Park u Kaštel  Kambelovcu je odavno napravljen, ali ispust potoka koji prolazi ispod parka ide direktno na plažu. Može li se taj završetak ispusta nekako urediti, jer zna biti jako ružno za vidjeti, posebno poslije kiša?

Pitanje uređenja ušća  potoka u more je dosta  kompleksno jer se tu preklapaju granice pomorskog dobra i nadležnost Hrvatskih voda.  Tu se preklapa i interes Grada jer se često potoci ulijevaju u more kroz gradske plaže.
U ovom slučaju, kroz park Mala punta teče potok Smokvica koji je u nadležnosti Hrvatskih voda. Na nedavnim razgovorima s predstavnicima Hrvatskih voda tražili smo način da se osigura projektno rješenje za taj potok kao i za susjedni potok Topol.  Kad se riješi projektna dokumentacija moći će se izvesti građevinski radovi. Rješenje za ove potoke bi nam dalo argumente za rješavanje sličnih situacija na drugim gradskim plažama.
Grad Kaštela će s Hrvatskim vodama u mjesecu travnju održati sastanak, a jedna od tema će biti i regulacija spomenutog ispusta kako bi se ovo pitanje što prije riješilo.

Uređenjem Dudanovog puta se spominjalo da će se srediti i stari volat na Baletnoj koji je smetao za dolazak autobusa do restorana, a sređivanjem Dudanovog puta se dobila mogućnost pristupa sa druge strane. Hoće li volat napokon biti vraćen u stanje kakav je bio? Dodatak:  jednom prilikom je netko izjavio da će se volat uredit kad i cijelo područje Baletne pa kad će to biti?

Urbanističkim planom uređenja broj 10. na predmetnoj lokaciji predviđena je izgradnja prometne dvotračnice s nogostupom i kružnim tokom.

Zanima me, kao i ostatak stanara ulice Stipe Pense, hoće li se i kada postaviti semafor na raskrižju kod nadvožnjaka u Kaštel Stafiliću? Zbog nepreglednosti ceste prema Trogiru, prelazak ceste predstavlja opasnost za život. Zar netko mora poginuti da bi se postavio semafor te omogućio bezbrižniji prelazak ceste te samo uključivanje u promet?

Pitanje semafora na raskrižju kod nadvožnjaka u Kaštel Štafiliću je u nadležnosti Hrvatskih cesta. Hrvatske ceste su u fazi ishođenja projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Kada će se obnoviti autobusna"kućica"u Kaštel Starom ispod škole koja već neko vrijeme ima uništen krov?

Krov autobusne nadstrešnice u Kaštel Starom je naručen od dobavljača i bit će postavljen čim stigne pošiljka.

Kada počinju upisi u dječje vrtiće za predškolsku godinu 2018/2019? Što je s djecom čiji roditelji rade i žive u Kaštelima, a nemaju prebivalište u Kaštelima, hoće li se oni moći upisati?

Upisi u DV "Kaštela" provode se sukladno Pravilniku o upisu i mjerilima upisa djece u dječje vrtiće i jaslice , te o pravima i obvezama roditelja i skrbnika djece od  7.  travnja2016.  koji je dostupan na web stranici Dječjeg vrtića   www.dv-kastela.hr Također, na stranici DV "Kaštela" dostupni su i obrasci za upis .
Odluka o provođenju postupka upisa objavljuje se na web stranici vrtića, službenoj stranici grada Kaštela, na stranici kastela.org  te putem pisanih oglasa na svim objektima/područnim jedinicama  DV "Kaštela"
Sukladno spomenutom pravilniku upisi se provode u pravilu u prvom tjednu svibnja tekuće godine za pedagošku godinu koja  počinje 1. rujna tekuće i traje do 31 kolovoza iduće godine ( čl. 10 Pravilnika).
Pravo upisa imaju roditelji  ili skrbnici s prebivalištem na području grada Kaštela.

Djeca čiji roditelji ili skrbnici imaju prebivalište izvan Grada Kaštela imaju pravo upisa u dječje vrtiće pod uvjetom da plaćaju punu (ekonomsku) cijenu boravka djeteta u dječjem vrtiću ili jaslicama ili da jedinica lokalne samouprave u kojoj imaju prebivalište prihvati plaćanje participacije u cijeni boravka za njihovo dijete (Čl 4- 6 Pravilnika)
Roditelji ili skrbnici koji nemaju prebivalište na području Grada  a borave na području Grada zbog potreba državne ili javne službe (pripadnici vojske, policije i sl.) izjednačeni su u ostvarivanju prava na upis s roditeljima koji imaju prebivalište na području grada.

Sve informacije, odluke o provođenju postupka  upisu, dokumenti i upute objaviti će se najmanje tjedan dana prije upisa na spomenutim mrežnim stranicama.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: