hren
 

PONOVNO U DRUŠTVO SA SVOJIM PRIJATELJEM TONĆEM
Tužna vijest o smrti Marka Vrdoljaka, legendarnog Mister X-a iz nekada kultne emisije Radio Kaštela Happy Time, u četvrtak je pogodila mnoge Kaštelane koji su ga tijekom godina imali priliku upoznati, a posebno osjetiti njegovo veliko srce i uvijek prisutni optimizam.

Marko Vrdoljak, rođen je 1952. godine i većinu svog života živio je u Kaštel Starom. Bio je jedan od prvih kaštelanskih poduzetnika, a kroz svoj posao mnogima je bio na usluzi, ne štedeći ni trud ni vrijeme.
No kaštelanska javnost Marka je prvenstveno upoznala tijekom 16 godina, prateći njegov smisao za humor, svakog petka poslijepodne u emisiji Happy Time u programu Radio Kaštela.
Emisiju Happy Time pokrenuli su još 1993. godine, upravo Marko Vrdoljak i prvo ime Radio Kaštela, Tonči Katalinić, Mister X i Mister Y, a potom su im se pridružili i Srećko Mandić, kao Mate te Ivan Delaš, kao Baba Manda.

Do promjene vlasništva radija, ova je ekipa svakog petka komentirala svakodnevicu, javna i politička zbivanja u Kaštelima, ali i daleko šire, na sebi svojstven način, s puno satire i humora i bili su najbolji komentatori svih zbivanja, zbog čega su u brojnim kaštelanskim domovima, u to vrijeme, radio prijemnici bili obavezno uključeni. Osim satire i humora ova emisija bila je prilika i za poslušati njihove obrade pojedinih glazbenih hitova, a Marko Vrdoljak i ostatak ekipe snimili su i brojne reklame, specifične upravo za Radio Kaštela.
Kako je, nakon vijesti o Markovoj smrti, kazao jedan njegov prijatelj, „onome gore neće biti lako jer  će zasigurno Tonči i Marko obnoviti Happy Time i u rajskim prostranstvima“.

Svakako treba spomenuti, da je Markovu specifičnost uočio i Tonći Huljić, kojem je Marko bio jedan od glumaca u spotu za pjesmu „Ja sam rojen“, koji je 2013. godine sniman na brcu u Kaštel Starom.

Iako je do zadnjeg dana svog života oko sebe širio optimizam, Marko je ipak izgubio bitku s teškom bolešću. 
Pogreb Marka Vrdoljaka održat će se u subotu, 31. ožujka u 17 sati na mjesnom groblju Nisko.

Obitelji i prijateljima iskrena sućut od redakcije Portala grada Kaštela.


KOMENTARI: