hren
 

HGSS stanica Split je u posljednja dva dana završila dvije potražne akcije, na području Kozjaka i trogirskog zaleđa

Sinoć, 31. ožujka, oko 22h HGSS je dobio dojavu o 32-godišnjaku koji se zaputio na brdo Kozjak, ali se nije vratio u uobičajeno vrijeme. Sumnju na opasnost koju je zatekla osobu je uvećala činjenica da je kuću napustio sa psom koji se nakon nekog vremena vratio bez vlasnika. Također, iako je šetnju započeo u sumrak po relativno dobro vremenu, vrijeme se kroz sat-dva vidno pogoršalo sa dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Uza sve to, osoba je svoj mobitel ostavila kući pa je traganje lociranjem mobitela bilo isključeno.

Za pretpostaviti je u ovakvim situacijama nekoliko mogućih scenarija: jedan da se osoba zbog jakog nevremena ili nekog drugog razloga sklonila na sigurno mjesto ili pak da se unesrećila putem te iz tog razloga nije u stanju vratiti se kući. Stoga je potraga krenula na način da se pretraže svi planinarski putevi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenula, ali isto tako provjere sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarski domova, crkvica, skloništa i sl.

Nakon nekoliko sati traganja po pljusku  grmljavini, na sreću, nestala osoba je pronađena u jednoj od lovačkih “čeka” sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je HGSS, u prvim uskršnjim satima, dopratio kući.

Izvor: HGSS


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij