KOMUNALNI I URBANISTIČKI RED TE OLAKŠAVANJA PROMETNE KOMUNIKACIJE
Do početka ove turističke sezone, na kaštelanskim ulicama „niknut“ će još dvjestotinjak obilježenih parkirnih mjesta, tako da će na području grada uskoro biti ukupno oko 500 parkirnih mjesta s naplatom.

Ovih dana započelo je obnavljanje postojećih i ucrtavanje novih oznaka za parkirna mjesta  u Kaštel Starom,  nastavit će se  u Kaštel Kambelovcu, a potom i u drugim područjima diljem Kaštela, a sve u skladu s dokumentacijom i odobrenjem od strane MUP-a.

-  Označavanje parking mjesta i naplata parkiranja služe u svrhu uvođenja komunalnog i urbanističkog reda u prostoru te olakšavanja prometne komunikacije, kako za vozila tako i za pješake. Svi smo bili svjedoci prošlogodišnjih gužvi i problema uz obalu u Kaštel Starom, a nakon uvođenja novih parking mjesta, takvih problema ove sezone bit će znatno manje – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj.

Napomenimo, organizacija, kontrola i naplata parkinga, prema nedavnoj odluci Gradskog vijeća,  u nadležnosti je gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro. Kako je nedavno najavljeno, kontrole naplate parkinga trebale bi uskoro raditi u dvije smjene, a cijena parkinga u Kaštelima je još uvijek jedna od najnižih u okružju te iznosi 4 kune za sat parkiranja.
Osim osnovne cijene, postoji više mogućnosti popusta kod parkiranja, primjerice na mjesečnoj bazi ili na osnovu stanovanja, a više o svim mogućnostima građani će se moći informirati na web stranicama tvrtke Zeleno i modro, koje će u funkciji biti za nekoliko dana.


KOMENTARI: