hren
 

U sklopu preventivnog projekta „Sigurno na dva kotača“ danas je u prostorijama Hrvatskog auto kluba, Auto kluba Split održana je konferencija za medije na kojoj su uz predstavnike Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sinišu Mihanovića, voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa i policijskog službenika Pericu Oreškovića, sudjelovali tajnik Autokluba Split Igor Podrug, te predstavnici moto udruga.

Prvi dio preventivne akcije „Sigurno na dva kotača“ održan je danas najavljenom konferencijom za medije, a nastavlja se i sutra, u subotu, 14. travnja kada će se u suradnji s moto klubovima od 11 do 14 sati na parkiralištu u nekadašnjoj vojarni „Sv. Križ“ na Dračevcu održati aktivnosti provjere vještine vožnje motocikla i mopeda. Stoga je upućen poziv svim vozačima motocikla i mopeda da u subotu dođu na Dračevac, provjere svoja znanja i vještine, te aktivno sudjeluju u stjecanju novih znanja potrebnih za odgovorno i sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Siniša Mihanović je između ostalog naveo kako je od 2015. godine do danas na cestama smrtno stradao 31 vozač motocikla/mopeda, što je trećina ukupno svih smrtno stradalih u tom periodu, te naglasio kako je cilj ove akcije senzibiliziranje svih sudionika u prometu na opasnosti koje prijete ovoj ranjivoj skupini ali isto tako istaknuo važnost da se vozače motora upozori na opasnosti kao i obveze poštivanja propisa, posebno brzine. Naveo je i da ne stradaju samo neiskusni vozači niti oni najmlađi, a u protekle tri godine najmlađi smrtno stradali motorist imao je 15 godina, dok je najstariji imao 58 godina. Na kraju je zaključio da se prometna nesreća može dogoditi svakome, ali poštujući sebe i svoj život, utjecat će te i na smanjenje rizika od nastanka prometne nesreće.


KOMENTARI: