hren
 

Četvoro kaštelanskih gradskih vijećnika, članova većinskog HDZ-a, usprotivilo se ratifikaciji Istanbulske konvencije koja je u petak ipak izglasana u Saboru. Njihovo pismo poslano je dan prije same ratifikacije ali je u našu redakciju pristiglo sa zakašnjenjem. Ipak, zbog njegove zanimljivosti donosimo ga u cijelosti…

Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, Hrvati i Hrvatice, pripadnici manjina, katolici, pravoslavci, muslimani i pripadnici drugih vjeroispovijesti i filozofskih uvjerenja, ateisti i agnostici:

Svako vrijeme donosi nešto novo stavljajući čovjeka, pojedinca, obitelji i narod u nove oblike življenja. Danas kada smo se izborili za svoju državu i domovinu, postali dio Europe, nadali se sigurnijem i boljem životu, shvaćamo kako taj isti san postaje nedokučiv i pomalo blijedi. Razmišljajući o svemu, nameće nam se misao kako je, zapravo, sve podređeno načinu što učinkovitijeg rušenja obitelji.

Tako i Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, za nas, predstavlja posljednji udarac kršćanskim, ali i svim drugim obiteljima različitih vjeroispovijesti i filozofskih nazora u našoj Domovini. Ovom prilikom, mi vjernici i građani, katolici, članovi HDZ-e i vijećnici u Gradskom vijeću Grada Kaštela želimo iskazati svoje protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije od strane zastupnika, poglavito članova HDZ-e.

Naša stranka je demokršćanska, a ti temelji su u koliziji s prihvaćanjem i implementacijom Konvencije u obrazovni, pravosudni, društveni, sportski i kulturni život, u radno i slobodno vrijeme svakog djeteta i odrasle osobe. Jer, njom se uvodi rodna teorija, znanstveno nedokazana, u suprotnosti s Bogom i prirodom. I iznad pravnog sustava Republike Hrvatske. Pozivamo se i naglašavamo pismo sv. Ivana Pavla II. i priopćenje Hrvatske biskupske konferencije od 10.travnja 2018. Ukoliko se ratificira, ova Konvencija će smanjiti, a možda i dokinuti roditeljsko pravo na odgoj i obrazovanje maloljetne djece. Iskustva drugih zemalja gdje je rodna teorija prisutna kroz zakone i društvene običaje, pokazuju upravo takve rezultate. Puno toga smo pročitali sami, konzultirali se s različitim izvorima i akademskim autoritetima, nismo naglo donijeli ovu odluku.

Naglašavamo, da se protivimo svakom nasilju nad ženama i djevojčicama, u obitelji i izvan nje, kao i svakom nasilju nad muškarcima i dječacima. Nad svakim ljudskim bićem. U tom smislu Konvencija ne bi bila sporna da se radi samo o ovim stvarima, ali nije tako. Stoga, nismo za njenu ratifikaciju u hrvatskom parlamentu. Iako se nas ništa ne pita, mi ipak jesmo rekli što nam naša savjest i analiza Konvencije nalaže. U punoj slobodi smo donijeli ovu odluku, s naglaskom da apsolutno poštujemo i kršćanski ljubimo svakog političara i građanina ove zemlje, koji jest za ratifikaciju IK-e, stoji u pismu, a potpisuju ga Mr.sc.dr. Mario Duvnjak - specijalist urolog, KBC Split, Boško Džolić - bojnik HV u mirovini, Doris Grgurin, dip.psiholog - satnica HV u mirovini te Nela Kelam, mag.educ.biologije, članovi HDZ-ove većine u kaštelanskom Gradskom vijeću.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij