hren
 

PROVEDIMO SUBOTU ZAJEDNO – ZA PLUĆA NAŠEG GRADA!
Udruga Trokut mladih Kaštela vas poziva na 9. po redu Akciju čišćenja Kozjaka koja će se održati u subotu 21. travnja, dan prije Dana planeta Zemlje koji se obilježava u nedjelju, 22. travnja.

U sklopu akcije prvo će se u prostorijama udruge u Kaštel Gomilici u petak, 20. travnja s početkom u 18 sati održati dva predavanja. Jedno će biti prigodno ekološke tematike, a održat će ga dr.sc. Juraj Kamenjarin iz eko-aktivističke udruge KEKS - Krizni eko kaštelanski stožer  i to na temu “Bioraznolikost Kozjaka, ugroza i zaštita“. Udruga KEKS bavi se problematikom zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada na području grada Kaštela, a i šire. Drugo predavanje održat će gđa. Kata Bogić na temu ljekovitog bilja te njegove važnosti i raznih korisnih upotreba u svakodnevnom životu.

Sve koji žele sudjelovati pozivaju se da u komentarima na ovaj članak ili na kontakte udruge (http://www.tmk.hr/ te Facebook stranica https://www.facebook.com/tmkastela/) napišu prijedloge lokacija koje smatraju kritičnima u smislu onečišćenja otpadom.

-Na ovaj korak smo se odlučili budući da smo primijetili da se na gotovo tjednoj bazi na stranici Portala grada Kaštela objavljuju članci potaknuti od strane čitatelja koji su uočili veće količine neprimjereno zbrinutog otpada. S obzirom na vaš odaziv odredit ćemo jednu ili više lokacija koje će se čistiti, a što budemo imali više dobrovoljaca moći ćemo očistiti više smeća. Vaše komentare i prijedloge primamo do srijede, a nakon toga ćemo objaviti sve druge potrebne detalje, poručili su iz Trokuta mladih.

Pozivamo vas da se ovoj akciji pridružite u što većem broju kako bismo zajedno dali svoj doprinos očuvanju našeg prekrasnog Kozjaka.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij