hren
 

ŠTO SU NADLEŽNI ODGOVORILI
Nekoliko pitanja, uglavnom o rješavanju pojedinih problema na području grada, pristiglo je prije nekoliko dana u našu stalnu rubriku „Pitajte nadležne“, a navedena pitanja i odgovore pogledajte u nastavku.

- Može li se stati na kraj divljem parkiranju u Gajevoj ulici u Kaštel Starom, poviše autobusne stanice? Cijela jedna traka dvosmjerne ulice odavno je prisvojena od strane pojedinih stanara koji očite misle da je to njihovo privatno vlasništvo. Isti ti stanari imaju dvorišta i mjesta za parking ispred svojih kuća. A da i ne spominjem crveni Renault Clio koji već mjesecima tamo stoji bez registarskih oznaka i trune. Ne moram ni objašnjavat kako to izgleda kad nekome mora doći dostava kamionom ili cisterna za isprazniti septičku...

Prometni redar će izići na teren. Nakon toga imat ćemo informaciju u svezi navedene situacije s parkiranjem i Renaulta Clio te odlučiti o daljnjem postupanju.

- Zanima nas kada će se učiniti nešto po pitanju mjesta za dječju igru u Kaštel Novom? Kada će se vratiti park u đardin i ukloniti nakaradna fontana. Kada će se vratiti dječji osmijesi u đardin? Gdje da se mnogobrojna djeca u Novome igraju? Ispred Krespa? Ili u ispražnjenoj fontani?

Đardin u Kaštel Novome  je park i nije predviđeno postavljanje dječjih igrališta na tom prostoru jer je on koncepcijski definiran i premalen za takve sadržaje. Spomenik svećenicima u Đardinu nazvati nakaradnom fontanom sasvim dovoljno govori o autoru pitanja.
Dječje igralište u Kaštel Novome je predviđeno ispod zgrade gimnazije. Jedno manje  uređeno dječje igralište i parking bit će postavljeni između Đardina i kaštela Rotondo.
Prostor od kaštela Ćipiko do kaštela Rotondo, od župne crkve u Novome do župne crkve u Štafiliću je jedan zajednički i urbanistički zaštićeni prostor u koji se slažu  sadržaji uz suglasnost konzervatorskog odjela, a koji čine cjelinu  na korist i zadovoljstvo  naših sugrađana i svih gostiju grada Kaštela.

Duž cijelog grada može se vidjeti niz postojećih, ali i novouređenih dječjih igrališta. Grad Kaštela kontinuirano i dalje radi na tome da mladim obiteljima koje žive na području našeg grada osigura dječja igrališta na što više lokacija.

- Kome se obratiti za uvođenje reda u park u Štafiliću? Postalo je mjesto za obavljanje fizioloških potreba pasa.

Kontrolu kretanja pasa po javnim površinama obavljaju komunalni redari uz asistenciju djelatnika MUP-a. Nažalost, nesavjesni građani izvode svoje pse na površine na kojima stoji znak zabrane za pse, posebno u kasnim noćnim satima.

- Koliko će biti mjesta u jaslicama za djecu ove jesen? Prema nekim informacijama koje sam dobio,  neće biti dovoljan broj mjesta u jaslicama za svu djecu.  Je li potrebno da se mlade obitelji sele iz Kaštela, iz države, zbog nesposobnih ljudi na vladajućim pozicijama jer se situacija ponavlja godinama?

Upisi u DV "Kaštela" provode se sukladno Pravilniku o upisu i mjerilima upisa djece u dječje vrtiće i jaslice , te o pravima i obvezama roditelja i skrbnika djece od  7. Travnja 2016.  koji je dostupan na web stranici Dječjeg vrtića :  www.dv-kastela.hr
Također , na stranici DV "Kaštela" dostupni su i obrasci za upis .
Odluka o provođenju postupka upisa objavljuje se na web stranici vrtića, službenoj stranici grada Kaštela, u lokalnim medijima te  putem pisanih oglasa na svim objektima DV Kaštela

Koliko će biti slobodnih mjesta, ovisi o zainteresiranim roditeljima i broju djece tako da je u ovom trenutku teško reći koliko će slobodnih mjesta biti.
Sve odluke o provođenju postupka o upisu, dokumenti i upute objavit će se najmanje tjedan dana prije upisa na spomenutim mrežnim stranicama tako da ćemo svi zajedno imati više informacija krajem ovoga mjeseca.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: