U Gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Kaštela. Skupštini  su nazočile zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i pročelnica UO za društvene djelatnosti i opće poslove Sandra Zokić.

Godišnja skupština Udruge započela je himnom, a nakon minute šutnje i odavanja počasti svim poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, predsjednik Udruge, Ljubo Duka pozdravio je sve prisutne i zahvalio predstavnicima gradske vlasti i prisutnima na odazivu.

Nakon otvaranja skupštine uslijedio je izbor radnih tijela. Izglasano je da će funkciju predsjednika skupštine i dalje obavljati Ljubo Duka. Prihvaćeno je i izvješće o radu i financijsko izvješće Udruge za 2017. godinu.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratila u ime gradonačelnika Denisa Ivanovića, njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić naglasivši da Grad udrugama uvijek stoji na raspolaganju, a pozdravila je i inicijativu da se Udruzi dodaju pridruženi članovi.

– Pridruženi članovi braniteljskih udruga mogu biti svi građani, a udrugama roditelja poginulih branitelja mogu se pridružiti samo članovi obitelji – pojasnio je zakonsku regulativu prvi čovjek Koodrinacije braniteljskih udruga Mirko Sušac.

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI: