hren
 

NATJECANJE U DUGOM RATU
Vatrogasci, članovi sva tri kaštelanska DVD-a, proteklog vikenda sudjelovali su na 12. vatrogasnom kupu Dalmacije u Dugom Ratu, gdje je 31 ekipa pokazala brzinu, spretnost i spremnost u izvođenju vatrogasnih vježbi.

Ovo natjecanje održalo se u sklopu 13. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice, a vatrogasci podijeljeni prema spolu i starosti ogledali su se u vježbi s motornom vatrogasnom štrcaljkom kroz vježbu s opremom i štafetnu utrku.

Kaštelanski vatrogasci najbolji su bili u muškoj kategoriji B, u kojoj su pripadnici DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca zauzeli prvo mjesto s osvojenih 421,01 bodova. U istoj kategoriji nastupili su i članovi DVD-a Kaštela iz Kaštel Starog, no negativni bodovi za greške u vježbi s opremom, na kraju su ih smjestili tek na sedmo mjesto s osvojenih 372,77 bodova.
U muškoj konkurenciji Kaštelani su nastupili i u kategoriji A, u kojoj je najbolja bila ekipa DVD-a Deanovac s 405,49 bodova. U toj kategoriji DVD Kaštela plasirao se na peto mjesto sa 394,92 boda, dok su vatrogasci DVD-a Mladost bili šesti sa nešto više od bodom zaostatka za svojim susjedima.
Ekipa DVD-a Kaštel Gomilica već poslovično ima dobru ekipu u mlađoj ženskoj konkurenciji, pa su tako Gomiličanke u ženskoj kategoriji A osvojile treće mjesto, sa 19,66 bodova manje od prvoplasirane ekipe iz DVD-a Kašina.
I dok u mlađoj ženskoj konkurenciji u Kaštelima primat drže Gomiličanke, članice DVD-a Mladost u gradu nemaju konkurenciju u starijoj konkurenciji pa su tako i na ovom natjecanju, u kategoriji B, osvojile drugo mjesto sa 389,53 boda, što je bilo tek nešto više od šest  bodova zaostatka od prvoplasirane ekipe DVD-a Ribnica.
Na ovom natjecanju sudjelovale su i dvije javne vatrogasne postrojbe, a bolja od svojih prijatelja iz Varaždina, bila je ekipa JVP Zagreb.


KOMENTARI: