SANACIJA U LIPNJU?
Čitatelji iz Kaštel Novog pozvali su nas iz straha od urušavanja kuće na adresi Frane Studina 21, koja je u vlasništvu Grada. Naime navedeni objekt odavno je napušten i predstavlja pravu opasnost za prolaznike.  

Jedna od nekadašnjih kamenih ljepotica u staroj  jezgri Kaštel Novog postala je ne samo ruglo nego i prava opasnost za susjede i slučajne prolaznike. Najugroženija su, naravno, djeca koja su se tu do nedavno bezbrižno igrala, ali zabrinuti roditelji su im sada to zabranili zbog svakodnevnog pada kamenja i kupa s kuće na broju 21.

- Tužno je to. Tu sam se igrao i ja i moj sin i nove generacije djece, ali sada više toga nema. Ovo je sramota! – komentira gospodin V. R. (podaci poznati redakciji).

Prva susjeda navedene kuće je da bi nekako zamaskirala ruševinu i uljepšala okoliš po dvorištu poslagala velike tegle s cvijećem. Inače, gospođa već godinama ponosno sudjeluje na izložbama cvijeća te je pokušavajući spasiti cvijeće od kamenja i pomičući velike i teške posude sa zemljom, kako kaže, slomila kralježak.

Zbog straha da ova nesreća ne bi bila samo jedna u nizu onih koje prijete stanarima ulice Frane Studina upitali smo nadležne što namjeravaju poduzeti.

 - Grad Kaštela je već izradio elaborat sanacije prema kojemu će se spomenuti objekt razgraditi i ponovno sagraditi. Nadamo se da će nakon provedenog postupka javne nabave uklanjanje opasnih elemenata biti najkasnije u lipnju ove godine. Naime, za postupak uklanjanja opasnih građevina potrebna je projektna dokumentacija kao i mišljenje konzervatorskog zavoda. – kazali su nadležni iz Gradske uprave.

Nadajmo se da će krajnji rok uistinu biti za mjesec dana, a dotada našim sugrađanima i turistima željnima istraživanja skrivenih zakutaka gradske jezgre ne preostaje ništa osim krajnjeg opreza.


KOMENTARI: