hren
 

NOVA SURADNJA
Ravnateljica škole Bijaći, Jadranka Šošić, zamjenica ravnatelja  3. srednje škole „Marin Drinov“ iz Sofije, Nina Ivanova Nikolova Vladimirova te ravnateljica škole i predškole iz poljskog mjesta Chynowie, Malgorzata Paelczyk, stavile su ovog tjedna svoje potpise na Povelju o prijateljstvu i suradnji ove tri škole.

Ovom svečanom činu, nazočili su predstavnici škole, Školskog odbora i roditelja te zamjenik gradonačelnika Kaštela, Grgica Benutić.

Kako je naglašeno na potpisivanju Povelje, suradnja ovih škola nastavit će se kroz različite aktivnosti i projekte, a između ostalog škola Bijaći i škola iz Sofije nadaju se i pozitivnim rezultatima prijavljenog projekta"Tell me about myself and the others"; "Tell me about the future" u Erasmus + (KA2), čime bi se osigurala sredstva za cijeli niz zajedničkih aktivnosti u sklopu tog projekta.

Gosti su ovom prigodom pripremili prezentacije svojih škola, ali i svog zavičaja, kako bi domaćine upoznali s krajem i načinom života odakle dolaze.
Uz zamjenicu ravnatelja Ninu Ivanovu Nikolovu Vladimirovu, delegaciju škole iz Sofije, koja je prva škola u Bugarskoj u kojoj se počeo učiti hrvatski jezik kao izborni predmet,činili su i Svetlin Botyov Nikolov, nastavnik likovne kulture i mentor učenika Raye Todorove i Antoasena Ivanova, koji su osvojili prva dva mjesta na nedavno završenom natječaju „ ČA u versin, riči i pinelu“, u likovnom izričaju, Hristina Jankova, predsjednica Kulturno-prosvjetne udruge Hrvata u Bugarskoj i članica Savjeta Vlade  Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veselka Petkova, zamjenica gradonačelnika u rajonu Novi Iskar, općina Sofija-grad, koja je nadležna za prosvjetu, kulturu, sport, socijalne djelatnosti i europsku integraciju u lokalnoj administraciji, Ljudmila Ivanova, predsjednica kulturno-umjetničkog centra „Otac Pajsije“ te Venka Vasileva, magistrica zaštite kulturno-povijesne baštine i pokroviteljica raznih društvenih događanja u Bugarskoj.
U poljskoj delegaciji uz ravnateljicu Małgorzatu Pawelczyk, bili su između ostalih, i Agata Rutkowska, nastavnica engleskog jezika i geografije koja je putem eTwinning projekta kontaktirala sa Ksenijom Žarković, bijaćkom učiteljicom engleskog jezika te Małgorzata Janus, nastavnica matematike.

OŠ Bijaći je kao domaćin priredila gostima zanimljiv trodnevni program u kojemu se nalazi upoznavanje sa znamenitoatima Kaštela, Trogira i Splita.
Delegacije iz Bugarske i Poljske, zajedno s njihovim domaćinima iz škole Bijaći, ugostio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović sa suradnicima.
Gosti i domaćini razmijenili su prigodne darove i pozive za međusobnom razmjenom posjeta.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij