hren
 

PROBLEMI PREPUNIH KONTEJNERA NAKON VIKENDA
Dolaskom toplijeg vremena i sve većim brojem turista koji pristižu u Kaštela,  kontejneri za komunalni otpad sve su puniji, a najlošije stanje je svakog ponedjeljka ujutro, kada svaki od kontejnera na frekventnijim lokacijama poprima karakteristike manjih deponija.

Posebno je to vidljivo duž Ceste dr. Franje Tuđmana, što se u godinama ranije rješavalo dodatnim odvozom otpada tijekom vikenda. A hoće li se i ove godine s tvrtkom Čistoća postići sličan dogovor, pitanje je koje smo postavili nadležnima u Gradu.

- Grad Kaštela je zadnjih godina s društvom Čistoća d.o.o. ugovorao dodatni odvoz komunalnog otpada nedjeljom s lokacija na  Cesti dr. Franje Tuđmana i još par lokacija diljem Kaštela za koje iskustveno znamo da su prekrcane komunalnim otpadom u dane vikenda.

Obično bi se taj ugovor odnosio na razdoblje od  sredine lipnja do kraja rujna kalendarske godine. Ove godine zbog  velikog pritiska komunalnog otpada  imamo u planu ugovoriti ovu uslugu već od polovine  mjeseca svibnja – kazali su nadležni, tako da će postojeće stanje potrajati još poneki vikend.


KOMENTARI: