hren
 

IZLOŽBA I DODJELA NAGRADA
U povodu Eko akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“ Turistička zajednica grada Kaštela organizira trodnevni 18. Praznik cvijeća „Miljenko i Dobrila u cviću“, čije će svečano otvaranje biri upriličeno ovog petka, 11. svibnja, u 20 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Na samoj svečanosti otvaranja nastupit će sopranistica Antonija Teskera i tenor  Bože Jurić Pešić, uz klavirsku pratnju Zorana Velića, kao i ženska klapa Štorija.

Nakon što Praznik cvijeća bude i službeno otvoren, svi nazočni imat će priliku razgledati izloženo cvijeće, aranžmane, suvenire i dendrološki materijal.
Subota je rezervirana i za Cvjetnu povorku, u kojoj će djeca iz dječjih vrtića, članovi plesnog kluba K7, Kaštelanske mažoretkinje i Mažoretkinje grada Kaštela te članovi kulturno umjetničkih društava Ante Zaninović i Karol Woytila, zajedno proći put od Trga hrvatske mladeži do parka Vitturi u Kaštel Lukšiću, nakon čega će u parku Vitturi biti upriličena dodjela nagrada najboljim sudionicima Praznika cvijeća te  u natjecanjima za najljepše okoliše.
A ove godine stručna komisija ocjenila je okoliše objekata sudionika 31. Eko natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova Kaštela i Kaštelanske zagore, 27. Izbora najljepšeg kaštelanskog perivoja i 8. Izbora najljepše okućnice Kaštelanske zagore.

Treći dan manifestacije, u  nedjelju, svi koji nisu to stigli učiniti prethodna dva dana tijekom kojih će dvorac Vitturi biti otvoren za posjetitelje, moći će razgledati postavljenu cvjetnu izložbu, u vremenu od 9 do 20 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij