hren
 

OTVOREN PRAZNIK CVIJEĆA
Nesvakidašnji vizualni, scenski i glazbeni užitak u petak navečer priredila je Turistička zajednica grada Kaštela svima koji su pristigli na svečanost otvaranja 18. Praznika cvijeća u lukšićki dvorac Vitturi.

Scenografija otvaranja, s posebnim svjetlosnim efektima, ovaj je put bila smještena na južnom balkonu dvorca, s kojeg su se, uz pozdravne riječi direktorice Turističke zajednice, Nade Maršić, gradonačelnika Denisa Ivanovića te voditeljice Marijane Vulas, morem i rivom prosuli predivni glasovi sopranistice Antonije Teskere i tenora Bože Jurića Pešića te članica klape Štorija.

Antonija Teskera i Bože Jurić Pešić ovom su prigodom, uz glasovirsku pratnju Zorana Velića, izveli tri arije iz operete Mala Floramye, dok je klapa Štorija pjevala o ljubavi, što su na južnim vratima dvorca pažljivo pratili i Miljenko i Dobrila, kojima je ovogodišnji praznik cvijeća i posvećen.

Svoju punoljetnost Praznik cvijeća u Kaštelima obilježio je s nekoliko desetaka različitih instalacija, od rezanog cvijeća kaštelanskih i splitskih cvjećara, preko aranžmana do različitog dendrološkog materijala u kojem prednjači rasadnik Geront,  a kao i u godinama do sada, centralno mjesto u izložbenom prostoru dvorca Vitturi zauzimaju  odjevne kreacije, izrađene upravo od cvijeća.

Koje je cvijeće najljepše, koji aranžman privlači najviše pozornosti, javnost će saznati danas, u subotu u 20 sati u perivoju Vitturi, gdje će biti upriličena dodjela nagrada Praznika cvijeća, ali i najboljih okoliša i okućnica u već tradicionalnim natječajima u kojima sudjeluju odgojno-obrazovne ustanove, građani, ustanove i privredni subjekti.

Osim Turističke zajednice, koja je glavni organizator ove manifestacije, u organizaciji su posebno sudjelovale udruge Lijepa naša Kaštela i Bijaći, odgojno-obrazovne ustanove s područja grada, posebno srednja škola Braća Radić i Botanički vrt škole Ostrog, Vlastiti pogon te Savjetodavna služba. Generalni pokrovitelj je Grad Kaštela, a pokrovitelji su Splitsko – dalmatinska županija i županijska Turistička zajednica.

Unatoč bogatom programu otvaranja, ovom činu nije nazočio značajniji broj građana, no svi oni koji nisu pristigli na otvaranje, izložene instalacije mogu pogledati tijekom subote i nedjelje u vremenu od 9 do 20 sati, a u subotu u 18.30 sati mogu pozdraviti i cvjetnu povorku koja će proći centrom Kaštel Lukšića.

Foto: Mario Alajbeg


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij