hren
 

NAGRADE PRAZNIKA CVIJEĆA I NATJEČAJA
U prekrasnom ambijentu parka Vitturi u Kaštel Lukšiću, Turistička zajednica grada Kaštela, u subotu navečer dodjelila je nagrade najboljim sudionicima ovogodišnjeg, 18. Praznika cvijeća, a stručno povjerenstvo ocijenilo je da ovogodišnji Grand prix ide u ruke cvjećarnice Potočnica iz Kaštel Štafilića za njihovu instalaciju pod nazivom „Dvorac i cvijet“.

Posebne diplome u kategoriji rezanog cvijeća ove su godine dobili Marin Remetin za žuti gerber, Vlatko Šarić za kolekciju ljiljana, Ante Šustić za statice i kale, Marija Jerinić za turski karanfil te OPG Milan Grgantov za kolekciju gerbera.
Diplomu za prvo mjesto u kategoriji dendrološkog materijala dobio je rasadnik Geront, a diplome u ovoj kategoriji, s naglaskom na pomoć i doprinos pri organizaciji, dobili su Vlastiti pogon Grada Kaštela i srednja škola Braća Radić.
U kategoriji suvenira diploma je pripala društvu Bijaći za suvenire od drva 1500 godina stare masline.

Ovom prigodom dodijeljene su i nagrade u 31. natječaju za najljepši okoliš odgojno-obrazovnih ustanova, a u konkurenciji škola prvo mjesto podijelile su škole Bijaći i Kneza Mislava, dok je u konkurenciji vrtića diploma za najljepši okoliš otišla u ruke djelatnika i djece vjerskog vrtića Jordanovac.

Prvu nagradu u 27. natječaju za najljepšu kaštelansku okućnicu, balkon i perivoj, dobila je Milena Kapov iz Kaštel Lukšića, a diplomu za kontinuitet u održavanju okoliša turističkog objekta, Ivo Bijelić iz Kaštel Štafilića. U Kaštel Štafilić otišla je i diploma za uređenje vrta s okućnicom i to Borisu Vuletinu, a za primjereno uređeni okoliš turističkog objekta diploma je otišla u Kaštel Stari, Alenki Kovačev.

Tvrtka Cemex ove je godine primila diplomu za uzorno hortikulturno uređenje okoliša tvornice Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu.

Dodjeli nagrada prethodila je cvjetna povorka, koja je prošla centrom Kaštel Lukšića, a u kojoj su sudjelovali djeca iz dječjih vrtića Žižula i Višnjica, mladi članovi KUD-a Karol Woytila i KUD-a Ante Zaninović, Kaštelanske mažoretkinje, plesni klub Spin, Mažoretkinje grada Kaštela, mladi plesači kluba K7 i drugi, a svi oni, uz vodstvo Marijane Vulas, sudjelovali su u šarolikom programu dodjele nagrada sudionicima Praznika cvijeća i natječaja za najljepše okoliše i okućnice.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij