hren
 

I VATROGASCI NA MUKAMA
Već smo na stranicama Portala pisali o problemu stanovnika ulice uz željezničku postaju u Kaštel Kambelovcu upozoravajući na otežan prohod invalidima i roditeljima sa djecom u kolicima, naročito za vrijeme kiša kada taj uski prolaz biva poplavljen. S novim problemima u istoj ulici, a koji su ovaj put potencijalno mogli ugroziti stambene objekte pa čak i ljudske živote, javio nam se naš čitatelj.

-Poštovani, obraćam Vam se kao ogorčeni građanin ulice Uz prugu u Kaštel Kambelovcu. U popodnevnim satima, 12. svibnja, izbio je požar na poljoprivrednoj površini u blizini željezničke postaje nakon čega su pozvani vatrogasci koji su uskoro izašli na teren.

Međutim, zbog nedovoljne širine puta, tj. zbog toga što je željeznička postaja "oduzela" dio puta i time umanjila prohodnost, vatrogasci nisu mogli pristupiti požaru.

Dok je vatra gutala sve pred sobom i polako se širila kućama, vatrogasci su se snašli te su do mjesta požara prišli manjim vozilom koje može primiti manju količinu vode te su nakon nekog vremena morali prestati s gašenjem kako bi to vozilo "napunili" vodom, - piše čitatelj Portala

U nadi što skorije reakcije nadležnih nadalje navodi: -Sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava, no ja i moji susjedi živimo u strahu od pitanja što bi se dogodilo da se nekome zapali kuća.

Kako bi objektu prišla vatrogasna vozila i još gore, kako bi došla hitna pomoć kada bi neko vozilo zapelo na ovom uskom putu?

Zar se mora dogoditi nesreća da se reagira na ovakvo stanje pristupnog puta?

Također, budući da u ulici nije provedena kanalizacijska mreža, za pražnjenje septičkih jama ovisimo o cisternama koje se jedva "provuku". Koncesionari negoduju zbog ovakve situacije jer dolaskom oštećuju vozila, dok mi možemo samo slegnuti ramenima – navodi čitatelj.

Kako su u Gradskoj upravi već upoznati sa problemima u ovoj ulici, nadamo se što bržoj reakciji kako bi se riješio ovaj „gorući“ problem.

Foto: Čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul