hren
 

MEĐU PSIMA NA IZLOŽBI CAC KAŠTELA 2018
Ove su se nedjelje na Dračiću okupila 164 pasa i njihovi vlasnici, sudionici izložbe pasa u organizaciji Kinološkog društva Kaštela, CAC Kaštela 2018., a naslov Best in show ponio je njemački ovčar Zoro Splitberg, Igora Krstulovića iz Splita.

Kinološko društvo Kaštela, tako je po treći put uspješno organiziralo izložbu pasa, od kojih je prva izložba bila specijal natjecanje za dvije kategorije, a prošlogodišnja izložba, kao i ovogodišnja bile su nacionalna izložba za sve kategorije.
Psi su u Kaštela stigli iz cijele Hrvatske, ali i iz Češke i Poljske, a kako je tijekom posljednja dva tjedna u okružju bilo nekoliko izložbi, nije bilo jednostavno motivirati vlasnike da stignu u Kaštela, no organizatorima je ipak to uspjelo.

- Određeni broj pasa sudjelovao je na izložbama u Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodu pa je broj od 164 prijavljena psa i više nego zadovoljavajući. Zastupljene su sve grupe  i razredi, a zadovoljan sam što je na izložbu i ovog puta pristigao veći broj lovačkih pasa – kazao nam je kratko Ante Zelić, predsjednik Kinološkog društva Kaštela.

Zelić nam je ujedno objasnio kako je za održavanje nacionalne izložbe pasa za sve kategorije jedan od uvjeta 200 sudionika na izložbi u godini koja prethodi pa je upitno hoće li Kaštela i slijedeće godine imati nacionalnu izložbu.

.- Brojka od 200 sudionika je okvirna, a nadležni će, sagledavajući situaciju, odrediti je li broj od 164 psa dovoljan za organizaciju ovakve izložbe i slijedeće godine, no što god da odluče, izložbe će se u Kaštelima nastaviti održavati, makar kao specijal za pojedine kategorije – ustvrdio je Zelić.

Među psima, koji su strpljivo čekali svoj red za prošetati „pistom“ za oko nam je zapeo jedan od najmanjih pasa na izložbi, kujica jokširskog terijera Amicizia, koja je na izložbu pristigla iz Češke. Kujica stara godinu dana nije nam tek onako zapela za oko, jer je na kraju izložbe stala na treću stepenicu postolja u apsolutnoj konkurenciji.
Stepenicu više od nje u ukupnom poretku, popeo se Cezar, njemačka plava doga iz uzgajivačnice u Sukošanu, vlasnice Petre Katić, koja je svojom visinom te težinom poviše 65 kg, plijenila pažnju sviju.
Svojim moćnim izgledom pažnju nam je privukao i veliki Imperator, 20-mjesečni pas Andrije Bogdana iz Splita, koji je unatoč svojoj veličini pokazao posebnu dobrodušnost i strpljenje, osim u blizini nekoliko akita.
Posebno miran i strpljiv bio je i bijeli patuljasti šnaucer Sindy, Siniše Tvrdića iz Splita, sa svojih 15 godina, najstariji pas izložbe, koji se u svojoj grupi među veteranima zasluženo popeo na pobjedničko postolje.
No, uz sve predivne pse, jedan  nam je posebno privukao pažnju,jer ga do sada nismo imali priliku vidjeti,  a riječ je o tibetanskom mastifu Leeu, koji je na izložbu stigao u pratnji svoje vlasnice Ivane Sinovčić iz Ražanca.

- Ova pasmina je svojeglava i sklona donošenju odluka u trenutku. Isto tako možemo ih nazvati teritorijalnim psima i indiferentnim prema ljudima, no za Leea mogu reći da je odlučan, stabilan i divnog karaktera – kazala je njegova vlasnica, a u to smo se i sami uvjerili.

Suci koji su odlučivali na ovoj izložbi bili su Vibor Ježek, Vicencije Mrđen i Srećko Kukić, koji su imali pune ruke posla jer nije bilo jednostavno odlučiti koji je pas za nijansu ljepši od ostatka konkurencije.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij