hren
 

RADOVI UZ OBALU
U pripremama za turističku sezonu, osim prihranjivanja i uređenja plaža, ove se godine realiziraju i neki manji projekti, koji se uglavnom odnose na sanacije i preuređenja postojećih stanja.

Prema informacijama iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Kaštela, među tim radovima je i asfaltiranje dijela ulice Bijaći u Kaštel Štafiliću, na području Bile,u dužini od 300 metara, što se najavljivalo još prije nekoliko godina, kada su se uklanjali stari tamarisi, a kod građana izazvalo različite reakcije. Asfalt je sada stigao, a reakcije će, vjerujemo, i sada biti različite.

Istočno od kaštela Rotondo u Kaštel Štafiliću, u utorak se asfaltirao prostor za parking, a u narednim danima pristupit će se označavanju parking mjesta, kada će se utvrditi i njihov točan broj, a planirano je negdje oko 15 novih parking mjesta.

Asfaltiranje područja na Bilima i parkinga u Štafiliću Grad će koštati više od 100 tisuća kuna.

U Kaštel Lukšiću, neposredno uz istočnu stranu dvorca Vitturi, prije nekoliko dana započeli su radovi na sanaciji propalog mulića. Investitor je Županijska lučka uprava, u čijoj je to nadležnosti.

Isto tako, na više lokacija duž kaštelanske obale, krpi se i asfaltira, gdje je to potrebno, područja koja služe kao šetnica, a isto tako na ulicama se obnavlja horizontalna signalizacija te se, kako je bilo i najavljeno, obilježavaju nova parking mjesta.

Foto: PGK


KOMENTARI: