hren
 

ZA LIPŠA KAŠTILA
Ove subote, 26. svibnja s početkom 9 sati ujutro Srednja škola Braća Radić organizira akciju čišćenja plaže u Kaštel Štafiliću  na području Bile.  U akciji, osim učenika i zaposlenika škole, sudjelovat će i ribari rekreativci ŠRD-a Nejaj, ronioci RK Giričić i UPA Rostrum, Mjesni odbor Kaštel Štafilić te Samostalni pogon grada Kaštela.

Cijelom akcijom koordiniraju  Nebojša Kaličanin i Daria Maljković, profesori  u kaštelanskoj srednjoj školi, a akcija ima i edukativni karakter pa će tako učenici okupljeni u projektima SEMEP i GLOBE imati prilike usavršiti svoja znanja iz područja ekologije analizirajući sastav otpada na plaži.

Ova eko-akcija dio je šire međunarodne akcije pod nazivom Clean up the Maditerranean koju još od 1995. godine organizira talijanska ekološka udruga Legambiente.

Učenici SŠ Braća Radić odlučili su sudjelovati u ovoj međunarodnoj ekološkoj akciji želeći osvijestiti i sebe i svoju okolinu o problemima zagađenja obale i podmorja. Nadaju se i odazivu lokalnog stanovništva, svog susjedstva, te ovim putem upućuju poziv svim stanovnicima Nehaja te svima kojima je stalo do čistih plaža našeg grada da im se pridruže.

Podršku i pokroviteljstvo akciji daje Grad Kaštela te Turistička zajednica grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij