hren
 

OVE SUBOTE U KAMBELOVCU         
Prvo Prvenstvo svita u kuvanju sipe i boba održat će se ove subote, 26. svibnja na brcu u Kaštel Kambelovcu i to samo tjedan dana nakon Fešte o` boba. Na natjecanju će se u tri kategorije predstaviti kuhari profesionalci, mladi kuhari i pučki kuhari. Početak događanja je u 10 sati ujutro.

Ovogodišnje natjecanje biti će uvod u događanja koja će biti osmišljena za slijedeću godinu jer želja je organizatora dogodine prirediti događanja na temu „Kaštelanski žmuli I pjati“. Prethodno će se istražiti koja su to tradicionalna kaštelanska jela pa uz njih sljubiti kaštelanska vina I kaštelanska ulja pa nas dogodine očekuje višednevna eno-gastro fešta na temu kaštelanskih žmula i pjata.

Satnica za subotu:

-10 sati kuhari profesionalci

-11.30 sati mladi kuhari

-13 sati pučki kuhari

Kuhanje će se odvijati na pet mobilnih kuhinja, a u poslijepodnevnim događanjima očekuje se šušur uz političare, estradnjake, novinare, sportaše i druge.

Ovogodišnji kuriozitet su natjecatelji iz Slovenije koji će se nadmetati u prve dvije kategorije, a kao član žirija će biti priznati svjetski kuhar iz Slovenije, Joža Oseli.
Voditelj ocjenjivačkog suda je SKMERovac od prvog dana, kuhar Anton Nišević, a organizatori su Udruga kaštelanski crljenak, JU RERA uz podršku Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela.


KOMENTARI: