hren
 

KAD SE MALE RUKE SLOŽE
Ove subote tijekom jutra učenici i nastavnici SŠ Braća Radić proveli su već tradicionalnu, petu po redu, akciju čišćenja plaže Bile u Kaštel Štafiliću u neposrednoj blizini školske zgrade. 

U eko-akciji je sudjeloval i su učenici, nastavnici, susjedi škole, ribari rekreativci ŠRD-a Nejaj,ronioci RK Giričić te UPA Rostrum, Mjesni odbor Kaštel Štafilić te Samostalni pogon grada Kaštela.

Koordinatori ronilačkog dijela akcije bio je Nebojša Kaličanin, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, dok je dio posla odrađen na samoj plaži vodila Daria Maljković koja ja s učenicima okupljenim u projektima SEMEP I GLOBE provela analizu sastava otpada na plaži.

Ova eko-akcija dio je šire međunarodne akcije pod nazivom Clean up the Mediterranean koju od 1995. godine organizira talijanska ekološka udruga Legambiente i okuplja volontere iz mnogih zemalja, različitih jezika, kultura i vjera, a sve u cilju čišćenja otpada s mediteranskih plaža i obala. Danas je u akciju uključeno preko 1000 sudionika od Alžira, Egipta, Francuske, Grčke, Libanona, Maroka, Albanije, Portugala, Španjolske, Tunisa, Cipra, Turske, a hrvatske boje predstavlja kaštelanska srednja škola.

Po završetku akcije sudionici su u Učeničkom domu svečano otvorili mozaik inspiriran jadranskim podmorjem koji su izradile vrijedne ruke Ružice Đikić, profesorice hrvatskog jezika u kaštelanskoj školi.

Podršku i pokroviteljstvo akcijidao je Grad Kaštela te Turistička zajednica grada Kaštela.

Foto: Sanja Acalija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij