hren

PRIJAVE SU U TIJEKU, A POLAZAK JE PRVE NEDJELJE U LIPNJU
HPD Malačka organizira uspon na Zir  i Vrelo Une u nedjelju, 3. lipnja s polaskom u 7.30 sati s autobusne stanice u Kaštel Starom. Uz hranu i piće potrebno je ponijeti izletničku opremu prilagođenu vremenskim prilikama, kremu za sunce, čeone ili baterijske lampe te planinarsku iskaznicu.

Polazak iz Kaštel Starog je osobnim automobilima, a oko 10.30 sati se očekuje dolazak u Trkulje te se kreće na turu. Predviđeno je razgledavanje špilje koja nije osvijetljena pa su potrebne lampe. Staza je dužine 2.7. km, a visinka razlika je 261 m,  sam uspon traje oko sat i pol.
Potom slijedi dolazak na vrh Zira koji se nalazi na 850 metara nadmorske visine. Riječ je o osamljenom brdu sa stjenovitim vrhom u sredini Ličkog polja. Unutar same planine nalazi se špilja dužine 350 m s jezerom. S vrha Zira pruža se nezaboravan pogled na Velebit(Crnopac,Sveto Brdo,Vaganski vrh,Visočicu......), poručuju organizatori.

U popodnevnim satima će se ići u mjesto Donja Suvaja , a oko sati i pol vožnje od Zira na Vrelo Une. Una je ukupne dužine 212 km, a na svom kraju ulijeva se u Savu kod Jasenovca.
Samo Vrelo Une smiješteno je na 396 m n/v. Predviđeno vrijeme za obilazak, a ulaznica se plaća 20 kuna po osobi.

Za sve dodatne informacije i prijave za izlet možete se javiti glavnom vodiču, Kristini Šustić Vulas na broj mob. 091 533 6212.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij