hren
 

REVIJA UMAS U KAŠTEL LUKŠIĆU
Odsjek za film i video Umjetničke akademije u Splitu, u suradnji s Kaštelanskim kazalištem organizira Reviju UMAS, koja će se održati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, 9. lipnja, s početkom u 18 sati.

- Umjetnička akademija u Splitu ima već punoljetnu tradiciju obrazovanja mladih umjetnika iz cijele Hrvatske u likovnoj, glazbenoj i kazališnoj oblasti. Odsjek za film i video nosi posebnost u povezivanju umjetničkog izražavanja s autorstvom na području filma i audiovizualnih umjetnosti.
U Splitu postoji živa umjetnička scena sa gotovo stoljetnom tradicijom produkcije i prikazivanja filmova. Akademija oblikuje te mlade, kreativne ljude da nastave doprinos u podizanju opće svijesti stanovnika grada Splita i šire o važnosti kulture i umjetnosti. Uz ubrzani razvoj digitalnih tehnologija, dolazi i do svakodnevne ekspanzije medijske industrije i široke upotrebe novih medija te se s time otvaraju i nove mogućnosti istraživanja i umjetničkog izražavanja audiovizualnog sektora u skladu vremena u kojem živimo – stoji u uvodu u najavu ovog događanja.

Revija će započeti projekcijom studentskih video radova, a prikazat će se recentna produkcija studentskih radova preddiplomske i diplomske razine, igrani filmovi, instalacije, performansi, kratki filmovi i vježbe.
Nakon projekcije nazočni će se moći upoznati s radom UMAS-a, posebno radom Odsjeka filma i videa, a kako se bliže upisi na Akademiju, bit će predstavljen i prijemni postupak, pri čemu će studenti Odsjeka za film i video, podijeliti sa zainteresiranima svoja osobna iskustva prijemnog ispita i samog studiranja na UMAS-u.
Na kraju događanja zainteresirani će imati mogućnost i priliku postaviti pitanja koja ih zanimaju.


KOMENTARI: