hren
 

SUBOTNJA VEČER UZ ZBORSKU PJESMU
Kaštelani i svi ostali ljubitelji zborske glazbe ove će subote, 9 lipnja, u 19.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, imati priliku biti dio nastupa zborova iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

U organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Bijaćka vila“ Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i uz partnerstvo Hrvatskog sabora kulture 9. i 10. lipnja u Kaštel Lukšiću će se održati 1. regionalna smotra zborova Canta Dalmatia.

Prvu večer smotre, u subotu, pred publikom i stručnim sudom, uz domaćine, HPD „Bijaćka vila“, nastupit će zbor “Lira” iz Vodica, pjevačko društvo “Mirta“ iz Splita, gradski pjevački zbor “Neuma” iz Drniša,  mješoviti vokalni ansambl “Schola Cantorum”, iz Splita te HPD “Zoranić” iz Zadra.

U nedjelju, 10. lipnja, u dvorcu Vitturi, s početkom u 10 sati, u sklopu smotre održat će se besplatan seminar za dirigente i voditelje zborova . Predavači na seminaru su red. prof. Vlado Sunko s temom „Ciljana primjena vokalne tehnike pri različitim stilskim i interpretativnim zadatostima odabranog repertoara“, Sara Dodig Baučić, asist., koja će govoriti o temi „Važnost upjevavanja u amaterskom zboru“ te prof. Tomislav Veršić s temom „Rad s pjevačima srednjoškolskog uzrasta“.

Organizatori ovog događanja pozivaju sve ljubitelje zborske glazbe da dođu u subotu u dvorac Vitturi te  uživaju u raznolikom repertoaru izvođača.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij