hren
 

ZA ČETIRI KUNE PO SATU
Uz dosadašnja paking mjesta s naplatom diljem Kaštela, prema odluci Gradslog vijeća uskoro bi u funkciji trebala biti još 84 nova parking mjesta na kojima će se parkiranje naplaćivati i to u Kaštel Starom i Kaštel Lukšiću.

Nova parking mjesta tako su ocrtana na području Obale kralja Tomislava i Kamberovom šetalištu u Kaštel Starom, od Vukovarske ulice do nekadašnjeg hotela Palace, kao i na izvanuličnom parkingu u Ulici kneza Višeslava , kod obiteljskog savjetovališta.

Uz obalu će tako biti novih 58 parking mjesta od čega su tri rezervirana za invalide, a kod obiteljskog savjetovališta naplaćivat će se 11 parking mjesta i tri mjesta za invalide.

Novih 12 parking mjesta, od čega je jedno za invalide, naplaćivat će se i na šetalištu Miljenka i Dobrile u Kaštel Lukšiću.

Treba napomenuti da su navedena područja Obale kralja Tomislava i Šetališta Miljenka i Dobrile jednosmjerne prometnice, na kojima se promet odvija od zapada prema istoku, a parking mjesta uređena su prema prometnim elaboratima.

Do sada su gradski vijećnici donijeli odluke o naplati parkinga u Kaštel Sućurcu u Ulici Braće Radić i na Obali kralja Tomislava kod Gradske uprave, na parkiralištu kod dvorane i izvanuličnom parkiralištu zapadno od Gradske uprave. U Kaštel Gomilici to je parking kod Marine Kaštela, u Kaštel Lukšiću to je parking na Trgu hrvatske mladeži, u Kaštel Starom to su parkirališta na Plavom Jadranu, na autobusnoj postaji te uz obalu na području od Ulice Grgura Ninskog do porta. U Kaštel Novom donesena je odluka o parkingu s naplatom na Obali kralja Tomislava u blizini Đardina te od Velike štrade do Ulice Grgura Ninskog. No, dio tih parkinga, iz tehničkih razloga, još nije u funkciji.

Kako je najavio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović uskoro su pred gradskim službama izrade prometnih elaborata vezanih za parking, i to za Kaštel Kambelovac, Kaštel Štafilić i druga područja gdje je moguće organizirati parking mjesta.

Zanimljivo je da gradske službe planiraju uređenje pojedinih parkirališnih prostora sjeverno od Ceste dr. Franje Tuđmana, gdje bi se građanima omogućilo besplatno parkiranje. Ako se to realizira građani će imati priliku odabrati besplatan parking nešto udaljeniji od centra kaštelanskih naselja ili parking u centrima, s naplatom.

Napomenimo da je cijena jednog sata parkiranja četiri kune, a kontrolu naplate parkinga vrše djelatnici komunalne tvrtke Zeleno i modro.

Svi parkinzi, osim onog kod Marine Kaštela, koji se stalno naplaćuje, naplaćuju se u zimskom periodu svaki radni dan od 7 do 19 sati te subotom od 7 do 14 sati. Nedjeljom i praznikom parking se ne naplaćuje.

Od 1. lipnja do 30. rujna, tijekom ljetne sezone, naplata parkinga vrši se istim danima kao i u ostatku godine, no u vremenu od 7 do 22 sata.


KOMENTARI: