hren
 

Kanadski biciklisti imali su prilike uživati u ljepotama Kaštela, a sve to povodom obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kanade. Kanadsko Veleposlanstvo je u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova, te kanadskom udrugom ratnih veterana Wounded Warriors Canada organiziralo humanitarnu akciju pod nazivom ‘Battlefield Bike Ride’ koja je u svom prvom izdanju okupila preko stotinu kanadskih i hrvatskih ratnih veterana.

U pitanju je biciklistička manifestacija koja se od 9. do 15. lipnja održava na 600 km dugoj trasi od Sarajeva, Mostara, preko Makarske, Kaštela, Drinovaca pa do Plitvičkih jezera, a organizirana je s ciljem razmjene iskustava u pružanju pomoći ratnim veteranima i njihovim obiteljima. Na putu iz Makarske biciklisti su stigli i u Kaštela, a sudionike ove humanitarne utrke – između ostalih i Veleposlanika Kanade Nj.e. Daniela Maksymiuka, u prostoru dvorca Vitturi dočekala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić, direktorica TZ Kaštela Nada Maršić i ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šuta.

Zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić upoznala je goste s iznimnim bogatstvom kaštelanske kulturne baštine, razgovaralo se o problemima s kojima se susreću hrvatski branitelji, a prijem je završen obilaskom muzejske baštine.

Veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk ovu je manifestaciju nazvao krunom svog dosadašnjeg veleposlaničkog mandata, ali i krunom obilježavanja 25 godina diplomatskih odnosa dviju zemalja.

– Kanada ima dobro razvijen program za ratne veterane, ovo se sve organizira uz veliku podršku kanadske vlade, a ovaj obilazak nekadašnjih bojišta zapravo je i dobra prilika da javnost u Kanadi vidi kakva je Hrvatska danas i koliko su se ovdje stvari promijenile od rata – kazao je Maksymiuk objasnivši da će video materijal s ove manifestacije vrlo skoro biti prikazan i kanadskoj publici.

Bicilisti su se iz Kaštela uputili prema Drinovcima do Gospića, a utrka završava u petak na Plitvičkim jezerima.

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij