hren
 

#UGASIMOTOR
Organizatori su poručili Vladi da ako ne reagira u roku od 14 dana, slijedi nova prosvjedna akcija.

Organizatori prosvjedne akcije ‘#ugasimotor’ pozvali su danas s Markovog trga građane da se u što većem broju odazovu akciji kojom će u petak u 17 sati na 10 minuta blokirati promet diljem Hrvatske kako bi natjerali vladajuće da smanje trošarine i vraćanje cijena goriva ispod devet kuna.

“Želimo ukazati Vladi da imaju prevelike trošarine na gorivo. Znamo što ti nameti donose – veću cijenu goriva i pad standarda građana”, rekao je Vedran Franc iz građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva”.

Poručuju da ovo posljednje pojeftinjenje cijene goriva za nekoliko lipa nije dovoljno s obzirom na to da je cijena barela nafte pala.

“Smatramo da je neka minimalna cijena na koju ćemo pristati devet kuna. Nekakva psihološka barijera bila je 10 kuna, ali sjetimo se da je u Sanaderovo vrijeme litra benzina bila sedam kuna, a 2000. godine svega pet. Hoće li do kraja godine doći do 15 kuna ne znamo i ovako dalje ne možemo”, rekao je jedan od organizatora Damir Kristijan Rogina.

Organizatori su pozvali vozače da se pridržavaju pravila koja su postavili, a uključuju nesmetan prolazak policiji, hitnoj pomoći ili vatrogascima, da se ne blokiraju javne ustanove te da se ne ulazi u konflikte s drugim vozačima.

“Ovaj teret koji nam je Vlada nametnula trpe i vozači, ali i oni koji ne voze jer je cijena goriva ugrađena u svaki proizvod i uslugu”, kaže Rogina.

Organizatori su na kraju poručili Vladi da ako ne reagira u roku od 14 dana, slijedi nova prosvjedna akcija.

Izvor: Net.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij