hren
 

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE
Kaštelani i njihovi gosti, tijekom dijela lipnja, u srpnju i kolovozu imat će priliku biti dio nekog od osamdesetak različitih događanja, koje u sklopu manifestacije Kaštelansko kulturno ljeto, organiziraju Grad Kaštela, kaštelanska Turistička zajednica te kulturne i građanske udruge.

Jubilarno, 20. Kaštelansko kulturno ljeto, i ove godine donosi cijeli niz događanja u svih sedam Kaštela, na različitim lokacijama i za „svakoga ponešto“.  Program ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta danas su u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, novinarima predstavili gradonačelnik Denis Ivanović, pročelnica Sandra Zokić, dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić te direktorica TZ Nada Maršić.

- Dvadesetu godinu zaredom Kaštelani i gosti moći će uživati u cijelom nizu događanja. Prvenstveno su to događanja u kojima sudjeluju naše udruge i društva, koji prezentiraju ono najbolje iz svojih opusa, a potom su tu i različiti gosti. U programu se nalaze brojni koncert, predstave, izložbe, predstavljanja knjiga i publikacija, festivali i promoviranja različitih kreativnih umjetnosti.
Među događanjima posebno bih naveo  pet dana događanja uz Legendu o Miljenku i Dobrili, koju smo predstavili u Zagrebu, a uskoro ćemo je predstaviti i u Splitu te Večeri dalmatinske pisme, festivalu koji ove godine također obilježava svoju 20. obljetnicu.
Među koncertima, predstavama i drugim događanjima nalaze se događanja za sve generacije i za sve kazališne i glazbene ukuse, tako da se nadam da će svatko u programu pronaći ponešto za sebe – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Kako su novinari mogli čuti, neće nedostajati ni tradicionalnih ribarskih fešta, koje su dio kaštelanskog zabavnog ljeta.

- Prema najavama bit će više od desetak ribarskih i drugih pučkih fešti u svim dijelovima grada, tu je i Šalša i salsa, malonogometni turniri koji okupljaju veliki broj sudionika  te druga događanja koja nisu u programu kulture, ali su dio kulture življenja i dobrodošli su tijekom ljeta da bi građani imali što zabavnije, bezbrižnije i ispunjenije ljeto. Detaljnije o događanjima iz programa zabavnog ljeta uskoro će biti objavljeno u  brošuri Visit Kaštela – obavijestila je pročelnica Zokić.

Iako se nekoliko događanja iz programa KKLJ održava i tijekom lipnja, poput višednevne Nostalgije koja svake godine privuče veliki broj sudionika i publike, službeno otvaranje ove manifestacije uslijedit će 1. srpnja u Kaštel Starom, koncertom Ibrice Jusića i klape Kaše.

Ulaz na sva događanja iz programa koje organiziraju Grad Kašela i Turistička zajednica za sve zainteresirane je slobodan kao i u godinama ranije.

Cijeli program možete vidjeti na ovom LINKU

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: