3. KUP DALMACIJE ZA MLADEŽ
Unatoč ponekoj kapi kiše i burinu koji je u subotu ujutro puhao nad istočnim dijelom Kaštela, na vatrogasnom poligonu DVD-a Kaštel Gomilica okupila se vatrogasna mladež i djeca, kako bi se ogledali na natjecanju za 3. Kup Dalmacije i Otvorenom kupu za djecu.

A u konkurenciji djece do 12 godina, koja su nastupila na natjecanju vatrogasnog podmlatka splitsko-dalmatinske županije, okupilo se čak 23 ekipe, njih 14 u muškoj i devet ekipa u ženskoj konkurenciji i to iz Kaštela, Trogira, Podstrane, Komiže, Visa, Sinja i Tučepa.
U konkurenciji mladeži, 14 ekipa natjecalo se u muškoj, a sedam ekipa u ženskoj konkurenciji, a osim ekipa  DVD-a iz Dalmacije, Slavonije, Zagorja i Međimurja, u Kaštela je pristiglo i pet ekipa iz inozemstva i to po dvije ekipe iz Italije i Češke te jedna ekipa iz Bugarske.

Najmlađi su sudjelovali u natjecanju s brentačama, dok su oni stariji sudjelovali u vježbi s preprekama te štafeti, a svi su trebali pokazati spretnost, brzinu i preciznost.

Nakon odrađenih vježbi, u konkurenciji mladeži muški, najbolji su bili članovi ekipe DVD-a Gardinovec, drugo mjesto pripalo je VDF Pergine i treći su DVD Mladost. U konkurenciji ženske mladeži najbolja je ekipa SDH Raškovice, druga je ekipa DVD Gardinovec, a treća ekipa DVD Mladost. U konkurenciji dječaka prva je ekipa DVD Kaštela 1, drugi su DVD Mladost 2, treći DVD Trogir, a u konkurenciji djevojčica DVD Komiža te DVD Mladost 2 i DVD Kaštela.
Najbolje plasiranim ekipama pripale su prigodne medalje i pehari, koje su im uručili čelni ljudi Grada Kaštela i Vatrogasne zajednice, među njima i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

- Ovo natjecanje je jedan vid druženja, na kojem se mladi upoznaju i zabavljaju. Kroz ovakva događanja želimo mladima pokazati i jednu drugu stranu vatrogastva te ih privući ka ovom plemenitom zanimanju. Uzevši u obzir zainteresiranost mladih i njihovu brojnost, pogotovo u Kaštelima, vatrogastvo ima svjetlu budućnost - kazao je kaštelanski zapovjednik Milivoj Taslak, ujedno i predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež Hrvatske.

Rezultati:
- Mladež (Ž)
- Mladež (M)
- Djeca (Ž)
- Djeca (M)

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: