hren
 

VJEŽBA NA KOZJAKU
Ferate, vertikalni planinski putevi, osigurani na različite načine, prvenstveno sajlama, prava su atrakcija za ljubitelje planina i penjanja, poput onih na Dinari, Mosoru, Perunu i drugdje pa su često i mjesta na kojima se događaju različite nesreće i nezgode. A kako reagirati u takvim situacijama i pomoći unesrećenima, pokazali su u kasnim satima petka članovi HGSS-a Stanice Split, u vježbi „Kozjak – ferata“.

U ovoj vježbi sudjelovala su 23 člana HGSS-a Split, od čega petorica članova Ispostave Kaštela, koji su na Kozjak stigli u predvečerje i vježbu, u kojoj su pokazali kako najbrže i najuspješnije pristupiti unesrećenom te ga izvući s mjesta nesreće, uspješno odradili.

Vježba je bila izuzetno zahtjevna zbog nepristupačnog terena i uvjeta na njemu, a vođa vježbe bio je Lukša Mitar.

- Ovom vježbom pokazali smo da smo uigrani i spemni na zahtjevna djelovanja i na najtežim terenima. No, željeli bi ovom prigodom apelirati na sve koji kreću na penjanje feratom da pri tome koriste odgovarajuću opremu, a to su pojasevi, ukapčanja i kacige, i naravno da im mobiteli budu „puni“ – kratko nam je kazao Mitar, naglasivši kako se nada, da unatoč pripremljenosti članova HGSS-a, neće biti potrebe za njihovim stvarnim djelovanjem.

Foto: HGSS Stanica Split


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij