hren

RADIONICA O POLJOPRIVREDI I KLASTERIZACIJA U PODRUČJU LOKALNE HRANE
Radionica „Znanjem do ploda“, koju organizira udruga maslinara Mastrinka u suradnji s Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, Savjetodavnom službom, Društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela Bijaći, srednjom školom Braća Radić, agencijom RERA SD i Znanstvenim centrom izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja, održat će se u srijedu, 20. lipnja, u atriju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 18.30 sati.

Centralni dio događanja je savjetodavna radionica koja će biti bazirana na druženju i s osnovnim motom „vi pitate mi odgovaramo“.
Na jednom će se mjestu okupiti stručnjaci iz različitih područja poljoprivrede, a sudionici će moći dobiti odgovore na pitanja koja su ih oduvijek zanimala,  od voćarstva i povrtlarstva te uzgoja eteričnog bilja do zaštite, gnojidbe i poticaja u poljoprivredi.
Radionica, čije je trajanje planirano do 21 sat, namijenjena svima onima koji se već bave poljoprivrednim uzgojem, ali i onima koji se tek s poljoprivrednim uzgojem planiraju započeti. 

Paralelno uz ovu radionicu, u izložbenoj dvorani dvorca Vitturi, bit će održan okrugli stol "Klasterizacija u području lokalne hrane - Kaštela“ kao sastavni dio BACARD projekta koji za cilj ima uspostavu kaštelanskog klastera lokalne hrane  koji bi okupio lokalne dionike od primarnih proizvođača hrane do samih ugostitelja i drugih turističkih djelatnika, a koji bi koncept "lokalne hrane" promovirali prema krajnjim kupcima. 

PREVIĐENI RASPORED

18 do 18.30 sati  - Registracija posjetitelja

18.30 do 19.30 sati  - Uvodni govor, savjetodavna radionica Znanjem do ploda - vi pitate mi odgovaramo – 1. dio, tematska radionica klasterizacija u području lokalne hrane

19.30 do 19.45 sati -  BACARD prezentacija Kaštelanskog triple-helix klastera

19.45 do 20.30 sati -  Savjetodavna radionica Znanjem do ploda - vi pitate mi odgovaramo – 2. dio  

20.30 do 21 sat -  Zatvaranje radionice  


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij