hren

Parkiranje po nogostupima omiljeni je "hobi" brojnim Kaštelima, koji pri tom najčešće ni ne promisle, ili ih zapravo nije briga, dovode li svojim postupcima u opasnost druge sudionike u prometu, pa su ovakve slike duž Ceste dr. Franje Tuđmana svakodnevna pojava.

Tako ostavljanjem svojih limenih ljubimaca posred nogostupa ne samo da priječe normalan prolaz pješacima, koji se često, da bi ih zaobišli, moraju "spustiti" na kolnik, posebice roditelji s dječjim kolicima, već u potpunosti onemogućavaju preglednost onima koji se pokušavaju uključiti u promet iz sporednih ulica. Zbog vidljivosti koja je ravna nuli, izlazak na cestu i uključivanje u promet na staru Kaštelansku cestu stoga je najčešće sličan ruskom ruletu.

Iako je gotovo svugdje situacija ista , najgore je ipak u blizini kafića uz cestu, posebice na autobusnom okretištu u Kaštel Starom, kojeg je Grad nedavno donesenom odlukom odlučio i "prenamijeniti" u parking s plaćanjem, s obzirom da ga autobusi zbog parkiranih automobila ionako već dugo vremena i ne mogu koristiti u tu svrhu.

Mnogi će kazati kako je problem Kaštela u nedostatku mjesta za parkiranje, no unatoč tome što je Grad posljednjih mjeseci duž obale označio popriličan broj parkirnih mjesta, a naplata na određenom dijelu još uvijek nije pokrenuta, neki i dalje uporno ostavljaju svoje automobile na mjestima koja nisu predviđena za to, umjesto na ucrtanim parkirališnim mjestima.

Tome najbolje svjedoče i fotografije snimljene uz parkiralište na mjestu nekadašnjeg Plavog Jadrana, koji zjapi poluprazan, unatoč činjenici da imamo najjeftinije cijene parkiranja među svim gradovima u široj okolici, dok su automobili "uredno" parkirani na cesti!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij