hren
 

UZ HRVATSKU REPREZENTACIJU
„Srce moje kucaj tiše...“ pjevali su u kasnim večernjim satima članovi dubrovačke klape Kaše na brcu u Kaštel Starom, a srca brojnih Kaštelana, kao i Hrvata diljem svijeta, kucala su posebnim intenzitetom, nakon što je hrvatska reprezentacija uspjela ostvariti plasman u četvrfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kaže se da su za uspjeh potrebne i dobre vibracije te dobre želje, a dobrih vibracija i želja u Rusiju je upućeno i iz Kaštel Starog, gdje se u nedjelju navečer i službeno otvorilo, jubilarno 20. Kaštelansko kulturno ljeto.
S nešto izmjenjenim programom, pri čemu je koncert Ibrice Jusića odgođen  za dvadesetak dana, nadležni u Gradskoj upravi ove su večeri uspjeli spojiti nogometnu groznicu i otvaranje najveće kaštelanske kulturne manifestacije, pa je otvaranje proteklo u izmjenjivanju glazbe, plesa i nogometa.

Početak otvaranja obilježio je mimohod sudionika donjokaštelanskom rivom, nakon čega je na brcu u Starom održan planirani protokol prema kojem su, uz nastup KUD-ova 7 Kaštela i Putalj, zamjenici gradonačelnika Kaštela, Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić podigli zastavu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a sve svojim glasom još jednom očarala sopranistica Antonija Teskera.

Onda je na video zidu krenuo prijenos utakmice iz Rusije, zajedničko navijanje, nervoza, komentari i na kraju slavlje u kojem su sudjelovali i pročelnica Sandra Zokić te direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić.
A za odličan kraj odlične večeri pobrinula se dubrovačka klapa Kaše, s cijelim nizom domaćih uspješnica, uz koje su pjevali svi oni, koji su i nakon navijanja, zadržali „dobar“ glas.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: