hren
 

ATRAKCIJA U STAROSEJSKOM ĐARDINU
Što god netko mislio o njenoj izgradnji i potrebi da i Kaštela, poput nekih drugih gradova, ima svoju centralnu fontanu, nitko ne može poreći da je fontana u đardinu u Kaštel Starom, koja je krajem prošlog tjedna stavljena u funkciju, u potpunosti promijenila vizuru tog mjesta.

Posebno je to naglašeno u večernjim i noćnim satima, kada se s fontane, uz mlazove vode, preljevaju i različite boje svjetlosti te cijelom prostoru daju neku posebnu dimenziju.

Radovi na izgradnji fontane započeli su prije približno tri mjeseca, a u njenoj izradi uz autore Roberta Jozić i Filipa Tadina, sudjelovali su Goran Smojver i Jozo Cikojević.
Fontana s nalazi na mjestu nekadašnje fontane,  visoka je tri i po metra, sastoji se od sedam  okruglih kamenih blokova, koji predstavljaju sedam Kaštela, a uz mijenjanje inteziteta preljevanja vode,  mijenja i svjetlost.

Osim što su, uz tvrtku Bubalo,  u njenoj izradi sudjelovali i djelatnici Vlastitog komunalnog pogona, Grad Kaštela je za izradu fontane izdvojio oko 440 tisuća kuna.

FOTO: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI: