hren
 

ZATVARANJE PROMETA I DRUGE VAŽNE OBAVIJESTI
Tijekom petka, subote i nedjelje u Splitu na gradskom stadionu Poljud održati će se javno okupljanje pod nazivom „Ultra Europe 2018“.  Tijekom održavanja javnog okupljanja na području oko stadiona biti će uspostavljena posebna regulacija prometa, te će biti ograničeno prometovanje osobnih vozila (osim vozila hitnih službi, stanara, te taxi vozila i vozila sa službenom akreditacijom).

Regulacija prometa odnosi se na slijedeća raskrižja i ulice:
VII Kaštela - Jobova,
Zrinsko-Frankopanska - Karamanova,
Hrvatske mornarice - Put Glavičina,
Put Supavla - Mile Tripala.

Na navedenim raskrižjima biti će raspoređeni policijski službenici radi regulacije i blokade prometa u vremenu od 20.00 do 5.00 sati.

Obavještavaju se građani kako će se svakog dana sukladno sigurnosnoj prosudbi i stanju na području javnog okupljanja za vrijeme održavanja, ukoliko bude potrebno zatvarati prometnice oko stadiona, dok će promet biti preusmjeren na okolne ceste. Ukoliko zbog povećanog broja pješaka, a posebno u vrijeme najintenzivnijeg dolaska posjetitelja javnog okupljanja ili drugih razloga bude potrebno zatvaranje prometnica oko stadiona javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena.

Također, na izlazima iz Marjanskog tunela biti će raspoređeni policijski službenici koji će radi osiguranja protočnosti prometa posebno kroz tunel po potrebi zatvarati prometovanje prilaznim pravcima i u samom tunelu.

S obzirom na mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja posebno na prometnicama na području Poljuda i Spinuta, policija savjetuje građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa (u vremenu od 17.00 do 20.00 sati) izbjegavaju prometovanje navedenim područjem, posebno ulicama u široj zoni stadiona, te da prometuju kroz tunel samo ukoliko je to nužno. Nadalje, obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, mole se građani za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz pravce kretanja i trenutno zatvaranje ulica.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, posebno na čitavom predjelu Poljuda i Spinuta, dodatno se ukazuje građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ih ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom biti uklonjena sukladno zakonu.

Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj osoba, savjetuju se posjetitelji da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe.

Također se obavještavaju građani kako će policija, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja obavljati snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Mole se građani i posjetitelji javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu, navodi se u priopćenju PUSD.


KOMENTARI: