hren
 

ODRŽAN TOP ART FESTIVAL 2018
U organizaciji Grada Kaštela, a u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, plesne grupe iz Poljske u utorak su se na brcu u Kambelovcu predstavile na 6. Top Art Festivalu koji je natjecateljskog karaktera. Riječ je o djeci i mladima koji su stigli iz Poljske u Kaštela na sedam dana, a borave u hotelu Medena. Uz probe plesa koje su se održavale na Sokolani u Sućurcu, omogućeno im je i turističko razgledavanje, Kaštela, Splita i Trogira.

Ovaj festival plesa su otvorile naše najmlađe Kaštelanske mažoretkinje, nakon kojih su uslijedile mnogobrojne različite plesne točke mladih plesača. Njih 260 okupljenih u sedam plesnih grupa te u nekoliko različitih dobnih kategorija pokazalo je svoje umijeće plesa, bilo da se radi o modernom ili klasičnom plesu. Različite koreografije plesnih grupa ili pojedinaca koji su se okušali i u pjevanju, pratilo je i budno oko žirija, poljskog umjetnika Pawela Krawczoneka. Podjeljeno je preko 15 nagrada uz pohvale i pehare, a svoje oduševljenje nisu krili kako plesači tako i njihovi voditelji.

Top Art Festivl je internacionalni festivalu za djecu i mlade iz Poljske kojeg organizira vlasnica turističke agencije „Vagari“, Marija Alujević. Nakon što su se hrvatskoj publici predstavljali na Hvaru punih pet godina, ovu šestu su odlučili doći u Kaštela.

-Ova slika večeras će ići u Poljsku i šire i promovirat će prekrasna Kaštela. Zahvaljujem od srca djeci na prekrasnom druženju i prekrasnom nastupu - kazala je Alujević nakon dvosatnog performansa kojeg su s oduševljenjem prihvatili gledatelji.

Alujević se zahvalila i Gradu Kaštela koji je omogućio ovo događanje, posebno Lenki Erceg te pročelnici Sandri Zokić. Naglasila je kako na ovaj način žele održavati hrvatsko-poljsko prijateljstvo te da Top Art Festival svaku godinu okupi druge plesne skupine iz Poljske. Nada se kako će i sljedeću godinu u Kaštelima održati ovaj plesni festival na kojem se uistinu mogla vidjeti sva ljepota pokreta tijela, kako mladih tako i djece koja nisu ništa manje zaostajali za već iskusnim plesačima.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: